חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק אקווקוטה – עגבניות וביצים Acquacotta

מאכל איטלקי מסורתי מהאזור הכפרי של מרמה Maremma בדרום טוסקנה ||| שמו של המרק, שמשמעותו מים מבושלים, מעיד על מקורו הצנוע – מרק שנוצר כדי להחיות לחם יבש באמצעות מים וירקות זמינים ||| עם השנים, נוספו לו עגבניות, ירקות שורש, ביצים וגבינות מקומיות, מה שהפך אותו למנה עשירה ומנחמת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק אקווקוטה – עגבניות וביצים (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים (4 מנות)

להגשה

  • גבינת פקורינו או פרמז'ן מגורדת​

שלבי הכנה

  1. הכנת הבסיס: מחממים שמן זית בסיר גדול. מוסיפים את הבצל, סלרי וגזר, ומטגנים על להבה בינונית עד לריכוך, כ-10 דקות
  2. מוסיפים את השום, אורגנו ופתיתי צ'ילי (אם משתמשים), ומטגנים כדקה נוספת
  3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומתבלים במלח ופלפל ומבשלים על להבה נמוכה כ- 20 דקות עד שהרוטב סמיך
  4. הכנת המרק: מוסיפים את ציר הירקות (או מים), ומביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות
  5. הכנת הלחם: בינתיים, מניחים פרוסת לחם בכל קערת הגשה​
  6. הוספת הביצים: שוברים ביצה אחת בזהירות לתוך המרק הרותח, ומבשל כ-3 דקות עד שהחלבון מתייצב אך החלמון נותר נוזלי. חזור על הפעולה עם שאר הביצים

הגשה

  1. מוזגים את המרק החם מעל פרוסות הלחם, מניחים ביצה מהמרק בכל מנה
  2. מפזרים מעל גבינת פקורינו או פרמז'ן מגורד​

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון  Buon Appetito

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *