מאכל איטלקי מסורתי מהאזור הכפרי של מרמה Maremma בדרום טוסקנה ||| שמו של המרק, שמשמעותו מים מבושלים, מעיד על מקורו הצנוע – מרק שנוצר כדי להחיות לחם יבש באמצעות מים וירקות זמינים ||| עם השנים, נוספו לו עגבניות, ירקות שורש, ביצים וגבינות מקומיות, מה שהפך אותו למנה עשירה ומנחמת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (4 מנות)
- 4 כפות שמן זית
- 2 בצל בינוני, פרוסים דק
- 2 גבעולי סלרי (כַּרְפַּס), קצוצים
- 2 גזר, קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 ק"ג עגבניות טריות קלופות וקצוצות
- ½ כפית פתיתי צ'ילי (אופציונלי)
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור
- 1 ליטר מים או ציר-ירקות
- 4 פרוסות לחם כפרי יבש או קלוי
- 4 ביצים L
להגשה
- גבינת פקורינו או פרמז'ן מגורדת
שלבי הכנה
- הכנת הבסיס: מחממים שמן זית בסיר גדול. מוסיפים את הבצל, סלרי וגזר, ומטגנים על להבה בינונית עד לריכוך, כ-10 דקות
- מוסיפים את השום, אורגנו ופתיתי צ'ילי (אם משתמשים), ומטגנים כדקה נוספת
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומתבלים במלח ופלפל ומבשלים על להבה נמוכה כ- 20 דקות עד שהרוטב סמיך
- הכנת המרק: מוסיפים את ציר הירקות (או מים), ומביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות
- הכנת הלחם: בינתיים, מניחים פרוסת לחם בכל קערת הגשה
- הוספת הביצים: שוברים ביצה אחת בזהירות לתוך המרק הרותח, ומבשל כ-3 דקות עד שהחלבון מתייצב אך החלמון נותר נוזלי. חזור על הפעולה עם שאר הביצים
הגשה
- מוזגים את המרק החם מעל פרוסות הלחם, מניחים ביצה מהמרק בכל מנה
- מפזרים מעל גבינת פקורינו או פרמז'ן מגורד
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…