מאפה בצורת ביסקוויט עם פירות שמהווה מרענן לימי הקיץ ||| מאפה קל להכנה ומהיר אבל עשיר בטעם וגם יפה ||| הכמות מתאימה לתבנית אחת וביסקוויט אחד עם הרבה דובדבנים וטעם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 130 גרם קמח
- 20 גרם קָקָאוֹ
- 15 גרם שוֹקוֹלד מריר קצוץ לשבבים
- 50 גרם סוכר
- 10 גרם אבקת אפייה
- 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 1 ביצה XL
- 1 כף מי קרח
למילוי
לפיזור
אופן הכנה
- בקערה מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הקמח, סוכר, קקאו, אבקת אפייה ושוקולד קצוץ דק
- מוסיפים את קוביות החמאה הקרה ומערבבים במהירות עד שמקבלים פירורים
- מוסיפים לאחר מכן את הביצה ומי הקרח עד קבלת בצק אחיד
- אוספים את הבצק לכדור ועוטפים בניילון נצמד
- מכניסים למקרר למשך שעה
- הכנת המילוי: בקערה מערבבים את הדובדבנים המגולענים וקלופים, עם הסוכר וקורנפלור
- פורשים דף נייר אפיה על תבנית אפיה ומפזרים קלות קמח
- מרדדים את הבצק על נייר האפיה לעובי של כ- 3 מ"מ
- שמים במרכז הבצק את המלית (יחד עם המיץ) תוך השארת שוליים של לפחות 3 ס"מ
- צובטים את שולי הבצק, מרימים למעלה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים 35-45 דקות
- מצננים ומפזרים אבקת בסוכר
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite