מרק מנחם לימי הסתיו והחורף שאפשר להכין מהר וליהנות לאורך זמן ||| מרק שבסיסו מרק כרוב ממרכז אירופה אבל התיבול שלו עשיר ומגוון ||| מרק שאפשר לאכול גם אחרי מספר ימים ומובטח לכם שיפור הטעמים לאחר יום או יומיים במקרר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8 מנות)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- 2 שיני שום כתוש
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כף פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) מתוקה
- 1 כרוב ירוק ראש בינוני (בערך 1 ק"ג), ללא הליבה ופרוס דק
- 3 גזר בינוני, קלוף וקצוץ לחתיכות של 1 ס"מ
- 1 עלה דפנה
- 8 כוסות ציר מרק ירקות
- 800 גרם עגבניות מרוסקות
- 1/4 כוס חומץ בלסמי או חומץ תפוחים
- 2 כפות סוכר חום
- 2 כפות מיץ לימון
- מלח לפי הטעם
- פִּלְפֵּל לפי הטעם
להגשה
- 1/4 כוס פֶּטְרוֹזִילְיָה טרייה קצוצה
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר גדול עם תחתית כבדה (סיר 4.5 ליטר) על להבה בינונית
- מוסיפים את הבצל ומאדים כ-3 דקות עד שהוא מתרכך מעט
- מוסיפים את השום, רסק עגבניות ופפריקה ומערבבים. מבשלים דקה נוספת
- מוסיפים לסיר את הכרוב, גזר ועלה דפנה
- יוצקים את המרק, עגבניות מרוסקות, חומץ וסוכר חום על הכרוב ומערבבים לאיחוד
- מביאים לרתיחה ומכוונים את הלהבה לבעבוע קל
- מכסים את הסיר במכסה ומבשלים 25-30 דקות עד שהכרוב מבושל לגמרי ורך
- מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם
- מתקנים תיבול עם סוכר או תיבול לפי הצורך
- מגישים בתוספת פטרוזיליה טרייה ופלפל גרוס טרי
טיפ: אפשר לשמור את השאריות בכלי אטום במקרר עד 5 ימים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite