מנה צמחונית ואף טבעונית בריאה וטעימה ||| יש לבחור בצל בינוני עד גדול שקל לעבוד איתם ||| הבורגול הוא ריפות – דגן מזין העשוי מחיטה סדוקה ויכול להיות בסיס מצוין למילוי במקום אורז ||| השקדים ופיסטוקים מוסיפים קראנצ'יות וטעם אגוזי מענג למלית ||| משמשים מיובשים יספקו אלמנט מתוק למלית וחשוב לקצוץ אותם לחתיכות קטנות לפיזור אחיד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 5 בצל גדול או 7-8 בינוניים, קלופים
למילוי
- 1 כוס בורגול (רִיפוֹת) (עבה או דק – מה שיש)
- 1/3 כוס פיסטוק
- 1/3 כוס שקדים
- 1/3 כוס חמוציות
- 10 מִשְׁמֵשׁ מיובשים
- 1/3 כוס פרוסות או גפרורי שקדים
- 1/2 צרור עלי פֶּטְרוֹזִילְיָה
- 1/4 צרור עירית
- 1/2 צרור עלי כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
- 2 כפות סילאן
- 1 כפית פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) מתוקה
- 1/2 כפית בהרט
- 3/4 כפית שטוחה מלח
- 1/2 כפית פִּלְפֵּל שחור טחון
- 4 כפות שמן זית
לרוטב
- 1 לימון – המיץ בלבד
- 3 כפות סילאן
- 1 כפית פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) מתוקה
- 2 כפות אבקת מרק בצל (או אבקת בצל יבש)
- 3/4 כפית שטוחה מלח
- 2 כוסות מנוזל בישול הבצלים ששמרנו משלב 4
אופן הכנה
- בקערה עם הרבה מים, מניחים את הבורגול. מאפשרים לבורגול להתרכך 30 דקות, ואח"כ מסננים את הבורגול מהמים
- יוצרים חתך בבצל מהחלק החיצוני כלפי פנים עד האמצע ולא יותר
- מסדרים את הבצל (החתוך) בסיר, מכסים במים ומבשלים במשך 15-20 דקות או עד שהבצלים רכים
- מסננים את הנוזלים ושומרים את הנוזלים לשימוש בהמשך המתכון
- במחבת קולים כ- 5 דקות, את הפיסטוק ושקדים עד שיש ריח טוב בבית. מעבירים לקרש חיתוך וקוצצים אותם גס
- חותכים את המשמש יבש לרבעים או יותר קטן
- קוצצים דק את עשבי התיבול והעירית
- בקערה מערבבים את כל מצרכי המילוי
- מפרידים את הבצלים לגלדים ומניחים בתחתית כל גלד בצל, כף מהמילוי, סוגרים מסביב למילוי ומניחים בתבנית עמוקה עגולה בקוטר 26 או מלבנית 20X30
- ממלאים באופן זהה את כל הבצלים ומניחים בתבנית בצפיפות כך שיחזיקו אחד את השני סגורים
- הערה: נשאר לכם מהמילוי? מלאו את הרווח בין הבצלים. נשארו שאריות גלדי בצל קטנים או קרועים שאי אפשר למלא? שימו בתבנית בין הבצלים או בתחתית התבנית
- בקערה מערבבים את כל מצרכי הרוטב כולל מי בישול הבצלים ששמרנו, לקבלת רוטב אחיד
- שופכים את הרוטב על הבצלים. הערה: הנוזל צריך להגיע עד חצי גובה הבצלים. אם יש צורך, אפשר להוסיף מים
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים במשך כ- 90 דקות כאשר מדי פעם מרטיבים את הבצלים ברוטב שמצטבר בתחתית התבנית (בעזרת כף או מברשת). הבצלים מוכנים כשהם זהובים מאוד ורכים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…