החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן טבעי ||| מתכונים שמבוססים על מרכיבים פשוטים וזמינים, עם דגש על חימום הגוף ושיפור ההרגשה הכללית ||| הוספת עשבי תיבול כמו כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר), רוזמרין או תימין עשויה להעשיר את טעמי המרקים ||| סחיטת לימון טרי לתוך המרקים או החליטות מוסיפה ויטמין C שיכול לתמוך במערכת החיסונית ||| ראו גם תריסר תרופות סבתא חשובות לחורף ובכלל Home Remedies ||| חלק מהמשקאות והמרקים מתאימים גם לשתייה יומיומית ולשמירה על הבריאות, ולא רק בזמן שלא מרגישים בטוב ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
מרק בצל ירוק וטופו
מרק קליל ומהיר, עשיר בחלבון ובוויטמינים, שמתאים למי שמחפש מנה מנחמת ללא מרכיבים כבדים.
מצרכים
שלבי הכנה
- בסיר עם מים שמים את הטופו ומביאים לרתיחה
- מבשלים 5-10 דקות על להבה נמוכה
- מוסיפים את הבצל הירוק ומבשלים כ- 5 דקות נוספות
- מגישים את המרק בעודו חם
מרק פולי סויה ופטרוזיליה
מרק עשיר בנוגדי חמצון, בזכות הפטרוזיליה, ובחלבון איכותי מפולי הסויה המונבטים. ההנבטה משדרגת את הערכים התזונתיים והופכת את הסויה לקלה יותר לעיכול.
מצרכים
- 10 גרם פולי פולי סויה
- 30 גרם פֶּטְרוֹזִילְיָה
- מלח
- תבלינים לפי הטעם
שלבי הכנה
- הנבטת פולי הסויה: משרים את פולי הסויה בכלי עם מים למשך הלילה (לפחות 10 שעות)
- מעבירים את פולי הסויה הלחים למסננת ומידי פעם מרטיבים תחת הברז, עד שמבצבצים נבטים. הערה: פעולת ההנבטה תעניק לנו סויה עם ערכים תזונתיים משופרים
- הכנת המשקה: בסיר מבשלים את פולי הסויה עד להתרככות מלאה
- מוסיפים מלח ותבלינים לפי הטעם
- מרתיחים את הסיר 5-10 דקות
- מכבים את הלהבה ומוסיפים את הפטרוזיליה
התרופה: שותים ונשארים בחדר חמים או במיטה, וכך נזיעה וירד גם החום ותסמיני השפעת
חליטת מחממת מהרפואה הסינית
שילוב של קינמון, הל, ג'ינג'ר וציפורן יוצר חליטה שמגבירה את זרימת הדם ומחממת מבפנים. המרכיבים האנטי-דלקתיים מסייעים בשיפור ההרגשה הכללית ובחיזוק מערכת החיסון.
מצרכים (כוס)
- 1 כפית קִנָּמוֹן טחון
- ¼ כפית הל טחון
- ½ כפית אבקת זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) יבש (או 4-5 פרוסות שורש ג'ינג'ר טרי)
- ¼ כפית ציפורן טחון (או 2-3 מסמרי ציפורן)
- 2-4 כפיות סירופ מייפל או דבש
שלבי הכנה
- בכוס מים גדולה מערבבים את המצרכים ללא הממתיק
- סוגרים או מכסים הכוס ומשאירים למשך הלילה
- בסיר עם המים המושרים מביאים לרתיחה של 10-30 דקות
- מכבים את הלהבה ומשהים כ-10 עם מכסה סגור, לשמירת הארומות
- כשהמשקה פושר, מוסיפים את הדבש או מייפל ומערבבים היטב
- מסננים ושותים. הערה: אם יוצא חריף מידי, אפשר לדלל עם מים
מרק ג'ינג'ר טרי עם דבש
משקה חורפי מנצח שמתמודד עם גודש באף, כאב גרון ועייפות, הודות לג'ינג'ר ולדבש עם תכונותיהם האנטי-בקטריאליות.
מצרכים
- 4-5 רצועות חתוכות בינוני של זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) טרי
- 1 מקל קִנָּמוֹן או כפית אבקת קִנָּמוֹן
- 3 כפות דבש או סוכר
- ½ כוס מים (אפשר קצת יותר, עד כוס)
שלבי הכנה
- בסיר קטן מערבבים את כל המצרכים ללא הדבש (אם משתמשים בסוכר, מרתיחים כולל הסוכר) ומביאים לרתיחה
- מבשלים על להבה נמוכה עד שנותרת כוס
- מכבים הלהבה ונותנים למשקה להתקרר מעט
- מוסיפים את הדבש ושותים
מרק בצל ירוק וסויה
מרק עדין שעוזר להקל על גודש באף ולחמם את הגוף. הנבטת הסויה, כמו במתכון הקודם, מביאה ערך מוסף של ויטמינים ומינרלים.
מצרכים
- 15-30 גרם פולי סויה
- 4-5 בצל ירוק, רק החלק הלבן, קצוצים
- 2 כוסות מים
שלבי הכנה
- הנבטת פולי הסויה: משרים את פולי הסויה בכלי עם מים למשך הלילה (לפחות 10 שעות)
- מעבירים את פולי הסויה הלחים למסננת ומידי פעם מרטיבים תחת הברז, עד שמבצבצים נבטים. הערה: פעולת ההנבטה תעניק לנו סויה עם ערכים תזונתיים משופרים
- בסיר מבשלים את פולי הסויה עד לריכוך
- מוסיפים את הבצל ירוק ומבשלים עד 10 דקות
- שותים חם. הערה: מרק זה עוזר להצטננות קלה, כאב ראש וגודף באף וגם חום
הערה חשובה
יש לזכור, תרופות ביתיות אלו הן אמצעים תומכים ואינם תחליף לייעוץ רפואי מקצועי. אם יש לך תסמינים חמורים או מצבים בריאותיים בסיסיים, התייעץ עם איש מקצוע רפואי לקבלת הדרכה מותאמת אישית.
לבריאות