חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: תבשיל בנגלי של תפוחי-אדמה וכרובית Aloo Phulkopir Rasa

תבשיל הודי-בנגלי צמחוני ועשיר טעמים ותבלינים ||| ראסה מבטאים Raw-Sa זוהי גרסה סמיכה יותר ומתובלת יותר, של הקארי הצמחוני הבנגלי המפורסם אלוו פולקופיר דלנהAloo Phulkopir Dalna  ||| אלו Aloo פירושו תפוח אדמה, ופולקופי Phulkopir פירושו כרובית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

תבשיל בנגלי של תפוחי-אדמה וכרובית Aloo Phulkopir Rasa (צילום דני בר)

מצרכים

תבלינים שלמים

תבלינים טחונים

אופן הכנה

  1. חותכים כרובית לפרחים בגודל בינוני ושוטפים ושומרים את הפרחים בקערת ערבוב
  2. מפזרים על פרחי הכרובית מלח ויוצקים מים רותחים
  3. מכסים במכסה למשך 10 דקות
  4. מסננים את הכרובית ומשפשפים את פני פרחי הכרובית במלח ואבקת כורכום
  5. שומרים בצד לעוד 10-12 דקות
  6. בקערה מלאה במים שמים את קוביות תפוח האדמה
  7. שוטפים את חתיכות תפוחי האדמה כמה פעמים
  8. משפשפים מלח ואבקת כורכום לתוך חתיכות תפוחי האדמה ושומרים בצד
  9. בקערה נפרדת, שמים גרידת ג'ינג'ר, אבקת כמון, אבקת כורכום, אבקת צ'ילי אדום, מלח, סוכר ו-1/8 כוס מים ומערבבים לקבלת בלילת תבלין
  10. יוצקים שמן לסיר סוטאג' ומחממים על להבה בינונית
  11. ברגע שהשמן מגיע לטמפרטורת חום מעושנת, מנמיכים ללהבה נמוכה ומפזרים קורט מלח
  12. מוסיפים את תפוח האדמה במרינדה ומטגנים את קוביות התפודים על להבה בינונית עד בינונית-גבוהה עד לכמעט 80% בישול ואז מסירים מהלהבה ומעבירים לסיר אחר
  13. מוסיפים את פרחי הכרובית לסוטאז' ומוסיפים 2 כפות שמן ומעל להבה בינונית מטגנים את הכרובית עד שהתפתח צבע חום בשוליים ומעבירים לסיר עם תפוחי האדמה המטוגנים קמעה
  14. יוצקים 2 כפות שמן לסיר סוטאז' ומניחים לו להתחמם
  15. מוסיפים צ'ילי אדום יבש, עלי דפנה, את התבלינים השלמים, וזרעי כמון ומערבבים כמה שניות לקבת אחידות של השמן עם כל מרכיבי התבלינים
  16. מוסיפים עגבנייה קצוצה ומבשלים עד שהעגבנייה מתרככת
  17. מוסיפים את תמיסת התבלינים ו- ⅛ כוס מים. שימו לב שתמיסת התבלינים מתיישבת בתחתית הסיר ועל כן מערבבים בעזרת מרית, ומבשלים על להבה גבוהה עד שהנוזל מתחיל לבעבע מהשוליים
  18. מכסים במכסה, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים עד לקבלת טעם אחיד וללא הבחנה של תבלין זה או אחר
  19. הערה: כשתערובת התבלינים צלויה היטב, היא תתחיל להיפרד מהשמן
  20. מוסיפים את תפוחי האדמה, כרובית ואפונה ומערבבים לכיסוי כל הירקות בתערובת התבלינים
  21. מוסיפים מעט מים ומגבירים את הלהבה לגבוהה כך שהירקות יתחילו לספוג את תערובת התבלינים ואת הטעם
  22. הוסיפו מים פושרים וערבבו על להבה גבוהה עד שהנוזל מגיע לרתיחה
  23. מכסים את הסיר במכסה ומנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים כמה דקות
  24. מוסיפים גראם מסאלה וגהי ומגבירים את הלהבה לגבוהה וממתינים לרתיחה אחרונה
  25. מכבים את הלהבה, מכסים במכסה וממתינים 10-15 דקות מנוחה לפני ההגשה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון  अपने भोजन का आनंद लें

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *