חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פאי עלי גפן במילוי בורגול, חמוציות ושקדים

גרסה ים תיכונית לטאהצ'ין Tahchin הפופולארי במטבח הפרסי ||| מאפה שמשלב בין בורגול לעלי גפן אבל לא בגרסה עתירת העבודה של עלי גפן ממולאים ||| מאפה שנעשה בסיר מתכת עמיד לחום התנור או סיר חרס מתאים כמו פעם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פאי עלי גפן במילוי בורגול, חמוציות ושקדים (דימוי DALL·E ע"י דני בר)

מצרכים (סיר 24)

למילוי

לסדור הפאי

  • 6 עגבניות אדומות ובשלות
  • 350 גרם עלי גפן משומרים/כבושים או טריים בעונה

רוטב לבישול

אופן הכנה

  1. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות
  2. קוצצים דק את עשבי התיבול
  3. פורסים את הסלרי לרצועות דקות
  4. מגרדים את הגזרים על החלק העבה בפומפייה
  5. בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים יחד
  6. משמנים מעט תחתית של סיר עגול בקוטר 24 שמתאים לאפייה בתנור
  7. מסדרים שכבה של פרוסות עגבניות, כך שהן יהיו בשכבה אחת עם מעט רווח ביניהן
  8. מסדרים על העגבניות את עלי הגפן כשהצד התחתון ולא חלק, עם הפנים כלפי מעלה. חשוב לסדר שתי שכבות גם בתחתית הסיר וגם בדפנות. מומלץ שעלי הגפן יגיעו מעל גובה הדפנות כדי שהם יוכלו לסגור את החלק העליון מהצדדים
  9. מניחים בעל שכבת עלי הגפן מחצית מתערובת הבורגול ומיישרים
  10. מסדרים מעל תערובת הבורגול שכבה של פרוסות עגבניות
  11. מכסים עם שכבה אחת של עלי גפן ומעליה המחצית השנייה של תערובת הבורגול
  12. מהדקים היטב
  13. סוגרים את החלק העליון בעלי הגפן שבצדדים, ואת החור שנוצר באמצע סוגרים עם שכבה אחת של עלי גפן
  14. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  15. מערבבים בקערה את מצרכי הרוטב לבישול לקבלת בלילה אחידה
  16. שופכים את הבלילה מעל הפאי עלי גפן בזהירות. הערה: הנוזלים צריכים להגיע עד לגובה העוגה בסיר. אם חסר נוזל, אפשר להוסיף קצת מים
  17. סוגרים את הסיר עם מכסה שמתאים לתנור או עם נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום שאוטם את הסיר
  18. אופים במשך 40 דקות
  19. מסירים את המכסה או רדיד אלומיניום, ואופים עוד 5-10 דקות בלי מכסה עד לקבלת גוון כהה ומרקם יבש של עלי הגפן
  20. מצננים מעט והופכים לצלחת הגשה כמו שמגישים טאהג'ין פרסי

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *