חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: טארט עגבניות שרי וגבינה

המתכון שמשלב בין המטבח הצרפתי למטבח הבלקני ויוצר טארט בעל מרקם פריך ונימוח ||| השילוב של חמאה, שמן זית, סודה וחומץ נותן לבצק הפריך טוויסט מעניין ונימוח, שמתאים למליות מלוחות כמו זו ||| שימוש בגבינת עיזים יחד עם שמנת וחלב מבטיח מלית בעלת מרקם קרמי ועשיר, עם תיבול עדין שמאזן את הטעמים |||  ניתן להוסיף לבצק עשבי תיבול קצוצים כמו טימין או רוזמרין להעמקת הטעם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

טארט עגבניות שרי וגבינה (דימוי ע"י perchance.org)

מצרכים (4 יחידות טארט בקוטר 10 ס"מ)

לבצק

למלית

להגשה

  • שמנת חמוצה או קרם פרש
  • שמן זית
  • עירית קצוצה

שלבי הכנה

  1. הכנת הבצק: במְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבלים את הקמח, חמאה, מלח ושמן תוך שמוסיפים בהדרגה מי סודה, וחומץ ומעבדים רק עד להתגבשות הבצק לכדור
  2. עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומצננים לפחות שעה במקרר
  3. הכנת המלית: בקערה מערבבים את השמנת מתוקה, חלב, ביצים וגבינת עיזים עד לקבלת תערובת אחידה
  4. מתבלים בבזיליקום, עירית, אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים לאחידות
  5. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  6. הכנת קלתית הטארט: מרדדים את הבצק הצונן על משטח מקומח, לקבלת עלה בעובי ½ ס"מ
  7. קורצים 4 עיגולים בקוטר 14 ס"מ כל אחד ומניחים ב-4 תבניות אפייה בקוטר 10 ס"מ כל אחת
  8. חורצים בבצק מספר חריצים ואופים כ-7 דקות למידת חצי אפייה
  9. מוציאים את הבצק החצי אפוי מהתנור ומצננים מעט
  10. מסדרים את העגבניות עם הגבעול במרכז כל קלתית ומסביב את שאר עגבניות השרי הקלופות סביבן
  11. שופכים את תערובת הגבינה בכל תבנית טארט, על העגבניות ומשטחים
  12. אופים 20-15 דקות, עד שהגבינה מתייצבת ומזהיבה
  13. מגישים חם עם שמנת חמוצה או קרם פרש, שמן זית, ועירית קצוצה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *