חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סלט סלק ודואה מצרית או שבז'ישור צ'רקסי

דואה היא תערובת תבלינים ואגוזים מצרית שמפזרים מעל סלט או מגישים דברי מאפה לצד שמן זית ||| אפשר להתייחס לדואה המצרית או שבז'ישור הצ'רקסי כמו אל תערובת זעתר ושומשום המוכרת יותר ||| מומלץ להכין גם תבלין דואה וגם תבלין שבז'ישור צ'רקסי ולגוון ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קרפצ'יו סלק (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

לסלט

לדואה

לשבז'ישור

אופן הכנה

  1. הכנת הדואה או שבז'ישור: במעבד מזון טוחנים את כל מצרכי הדואה או שבז'ישור  (מה שבחרנו) יחד, עד שנוצר מרקם פירורי גס
  2. במחבת חמה, ללא שמן, קולים את תערובת הדואה או שבז'ישור במשך 5 דקות או עד שעולה ריח נפלא בחלל הבית
  3. מצננים ושומרים בקופסה במזווה עד חודש
  4. הכנת הסלט: בסיר עם הרבה מים, מבשלים את הסלק עד ריכוך ואחר כך מצננים וקולפים
  5. חותכים את הסלק לקוביות קטנות יחסית ומעבירים לקערה
  6. מוסיפים לקערה שמן זית, חומץ בלסמי, מיץ לימון, מייפל, מלח ופלפל ומערבבים היטב
  7. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם למה שאוהבים
  8. קוצצים את הכוסברה (או עירית)
  9. מוסיפים את העלים הקצוצים לקערה ומערבבים
  10. מפזרים מעל הסלט כמה כפות מהדואה או מהשבז'ישור שהכנו מבעוד מועד

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *