דואה היא תערובת תבלינים ואגוזים מצרית שמפזרים מעל סלט או מגישים דברי מאפה לצד שמן זית ||| אפשר להתייחס לדואה המצרית או שבז'ישור הצ'רקסי כמו אל תערובת זעתר ושומשום המוכרת יותר ||| מומלץ להכין גם תבלין דואה וגם תבלין שבז'ישור צ'רקסי ולגוון ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לסלט
- 2-3 סלק בינוני
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ בלסמי (או רכז רימונים)
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כפית סירופ מייפל
- 3/4 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- חופן עלי כוסברה (או 1/4 צרור עירית – מה שאוהבים)
לדואה
- 100 גרם אגוזי מלך
- 100 גרם בוטנים מלוחים או טבעיים
- 1/3 כוס שומשום
- 1/2 כפית זרעי כמון
- 1/2 כפית זרעי כוסברה
- 3/4 כפית מלח גס
לשבז'ישור
- 100 גרם שומשום
- 100 גרם זרעי כוסברה טחונים
- מלח
- פפריקה מתוק
אופן הכנה
- הכנת הדואה או שבז'ישור: במעבד מזון טוחנים את כל מצרכי הדואה או שבז'ישור (מה שבחרנו) יחד, עד שנוצר מרקם פירורי גס
- במחבת חמה, ללא שמן, קולים את תערובת הדואה או שבז'ישור במשך 5 דקות או עד שעולה ריח נפלא בחלל הבית
- מצננים ושומרים בקופסה במזווה עד חודש
- הכנת הסלט: בסיר עם הרבה מים, מבשלים את הסלק עד ריכוך ואחר כך מצננים וקולפים
- חותכים את הסלק לקוביות קטנות יחסית ומעבירים לקערה
- מוסיפים לקערה שמן זית, חומץ בלסמי, מיץ לימון, מייפל, מלח ופלפל ומערבבים היטב
- טועמים ומתקנים תיבול בהתאם למה שאוהבים
- קוצצים את הכוסברה (או עירית)
- מוסיפים את העלים הקצוצים לקערה ומערבבים
- מפזרים מעל הסלט כמה כפות מהדואה או מהשבז'ישור שהכנו מבעוד מועד
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite