חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קציצות עם רימונים

תבשיל קציצות עם רימונים הוא מנה מזרח-תיכונית מפוארת ומלאת טעם, שמשלבת בין העסיסיות של הקציצות לטעמי החמצמצות והמתיקות העדינים של הרימון ||| התבשיל כולל קציצות, שבדרך כלל עשויות מבשר בקר, כבש או עוף טחון ומתובל בתבלינים מסורתיים ||| החלק המרכזי והייחודי של המנה הוא הרוטב שמבוסס על מיץ או רכז רימונים, שמוסיפים חמצמצות טבעית ורעננה, שמאזנת את טעמי הבשר ||| במתכון משולב גם דבש או סילאן, כדי להוסיף מעט מתיקות שעובדת היטב עם החמיצות של הרימון ||| מנה זו היא תענוג לחובבי טעמים מיוחדים ומשלבת מסורת מזרח-תיכונית עם ניחוחות ותבלינים מקומיים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קציצות ברוטב פלפלים (צילום אליחנן מלכיור)

מצרכים

לרוטב

להכנת המנה

  • 1 רימון שלם מפורק
  • 3 ענפי תימין

שלבי הכנה

  1. הכנת הקציצות: מטגנים בצל קצוץ לגוון שקוף-זהוב, ומניחים בצד לצינון
  2. בקערה מערבבים את כל מצרכי הקציצות לקבלת תערובת אחידה
  3. מניחים את תערובת הבשר במקרר מכוסה, למשך 20-30 דקות
  4. יוצרים כדורי תערובת בשר קטנים, בגודל כדור פינג-פונג (40 גרם לערך)
  5. מחממים תנור ל- 200 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומשמנים אותה בשמן זית
  6. מסדרים את הקציצות על התבנית המרופדת ומשומנת ואופים 8-10 דקות עד קבלת גוון זהוב
  7. הכנת הרוטב: בסיר עם מעט שמן מזהיבים את הבצל והשום קצוץ ומערבבים
  8. מוסיפים את יתר מצרכי הרוטב, ומביאים לרתיחה
  9. מנמיכים את הלהבה, טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך
  10. מסדרים את הקציצות בסיר, ומפזרים מעל את גרגרי הרימונים הטריים וענפי טימין
  11. מנערים בעדינות את הסיר עד שכל הקציצות מצופות ברוטב
  12. מגישים עם אורז לבן

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *