תבשיל קציצות עם רימונים הוא מנה מזרח-תיכונית מפוארת ומלאת טעם, שמשלבת בין העסיסיות של הקציצות לטעמי החמצמצות והמתיקות העדינים של הרימון ||| התבשיל כולל קציצות, שבדרך כלל עשויות מבשר בקר, כבש או עוף טחון ומתובל בתבלינים מסורתיים ||| החלק המרכזי והייחודי של המנה הוא הרוטב שמבוסס על מיץ או רכז רימונים, שמוסיפים חמצמצות טבעית ורעננה, שמאזנת את טעמי הבשר ||| במתכון משולב גם דבש או סילאן, כדי להוסיף מעט מתיקות שעובדת היטב עם החמיצות של הרימון ||| מנה זו היא תענוג לחובבי טעמים מיוחדים ומשלבת מסורת מזרח-תיכונית עם ניחוחות ותבלינים מקומיים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 500 גרם בשר טחון
- 1 תפוח-אדמה קטן מבושל ומגורד בפומפייה
- ½ קישוא מגורד דק
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 1 ביצה L
- ½ צרור פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצה
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית פִּלְפֵּל שחור
- ½ כפית בהרט
לרוטב
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 3 שיני שום פרוסות
- פִּלְפֵּל שחור
- ¼ כוס רכז רימונים טבעי
- 3 כפות סילאן
- 1 פִּלְפֵּל צ'ילי יבש
להכנת המנה
- 1 רימון שלם מפורק
- 3 ענפי תימין
שלבי הכנה
- הכנת הקציצות: מטגנים בצל קצוץ לגוון שקוף-זהוב, ומניחים בצד לצינון
- בקערה מערבבים את כל מצרכי הקציצות לקבלת תערובת אחידה
- מניחים את תערובת הבשר במקרר מכוסה, למשך 20-30 דקות
- יוצרים כדורי תערובת בשר קטנים, בגודל כדור פינג-פונג (40 גרם לערך)
- מחממים תנור ל- 200 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומשמנים אותה בשמן זית
- מסדרים את הקציצות על התבנית המרופדת ומשומנת ואופים 8-10 דקות עד קבלת גוון זהוב
- הכנת הרוטב: בסיר עם מעט שמן מזהיבים את הבצל והשום קצוץ ומערבבים
- מוסיפים את יתר מצרכי הרוטב, ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה, טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך
- מסדרים את הקציצות בסיר, ומפזרים מעל את גרגרי הרימונים הטריים וענפי טימין
- מנערים בעדינות את הסיר עד שכל הקציצות מצופות ברוטב
- מגישים עם אורז לבן
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…