בראוניז או חומיות, כשמן כן הן – חומות משוקולד ||| לעוגה דומה על בסיס לימון אפשר לקרוא לימוניות? לא בטוח שהקורא ההדיוט, ידע במה מדובר ||| סיפרנו בעבר ופרסמנו מתכונים של בראוניז כאן וגם על ריבועי בראוניז כאן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (16-20 רבועים)
לבצק
- 1/2 כוס חמאה ללא מלח, מרוככת
- 3/4 כוס סוכר
- 2 ביצים L
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כף גרידת קליפת לימון
- 3/4 כוס קמח
- 1 כפית מלח
לזיגוג לימון
לקישוט
- גרידת לימון (לא חובה)
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 175 מעלות ומרפדים תבנית אפייה 20X20 בנייר אפייה, ומשאירים מעט מעבר גודל התבנית. משמנים קלות את נייר האפייה עם חמאה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים את החמאה וסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה
- טורפים פנימה את הביצים, אחת בכל פעם, ולאחר מכן את גרידת הלימון ומיץ הלימון
- מוסיפים יחד את הקמח ומלח תוך שמקפלים לתערובת הרטובה עד לאיחוד
- יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה המוכנה ומיישרים את פני הבצק בעזרת מרית
- אופים 22-26 דקות, או עד שהמרכז מתייצב והשוליים מזהיבים קלות
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין בתבנית המוצבת על רשת
- הכנת הזיגוג: בזמן שהבראוניז מתקררים, בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים את אבקת הסוכר ומיץ הלימון עד לקבלת תערובת חלקה
- יוצקים את הזיגוג על הבראוניז שהתקררו ומורחים בעזרת מרית או גב של כף
- שדרוג: מפזרים מעל גרידת לימון נוספת אם רוצים. לאחר שהזיגוג מתייצב, מרימים את הבראוניז מהתבנית בעזרת נייר האפייה וחותכים לריבועים
טיפ: ניתן לשמור את הבראוניז בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 3 ימים, או בקירור לחיי מדף ארוכים יותר.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…
16 Responses
אפשר עם קמח שקדים כדי לעשות נטול גלוטן?
שווה לנסות. נשמח לקבל פידבק על התוצאה
חמאה וסוכר לא מגיעים לתערובת בהירה ותפוחה. גם אחרי הוספת הביצים – זה לא נראה תפוח.
למה?
התערובת חמאה וסוכר צריכה להיות תפוחה וככל הנראה לא הקצפת מספיק זמן.
הוספת הביצים בוודאי מסמיכה את הקציפה.
כמה גרם חמאה זה חצי כוס חמאה מרוככת?
בסוף המתכון יש קישור להמרת משקלים ומידות.
יש מתכונים שהם בכוסות ויש במשקל.
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…
באיזה סוג קמח להישתמש,כלומר,תופח או לא?
קמח לבן רגיל
המתכון קצת משובש.
האם צריך להחליף את אבקת הסוכר עם החמאה במיקומים שבמרשם?
תודה על ההערה. התקלה בסדר המצרכים תוקנה. המתכון נכון ותקין והכי חשוב, טעים 🙂
המתכון הוא חלקי.
היתה תקלה. המתכון כעת תקין וטעים
לא ברור
איפה חומרים לעוגה עצמה?
לא מצויין ברשימה מה הכמויות של אבקת הסוכר ומיץ הלימון לזיגוג..
נראה שיש טעות ברשימה,כי תחת החומרים לזיגוג מופיעים 6 חומרים שלא שייכים לעניין.
יש אפשרות להחליף את החמאה בשמן??
תמיד אפשר להחליץ חמאה בשמן, ועדיף שמן זית. ואלה הכללים: לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית בכמות של 2/3 – 3/4 מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות תכולת שומן – כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים ארבקינה (ללא מרירות או חריפות, ארומה אפיינית לזיתים), קורינייקי (עשבוני, חריף אבל ללא מרירות), לצ'ינו (עדין, רענן, מעט מתקתק, וללא חריפות או מרירות), או פיקואל (עדין ופירותי, ארומת הדרים ורמיזות של שקד). נסו…ולא תצטערו. Good Appetite