מדיאס קישואים הוא מאכל שמקורו במטבחים של המזרח התיכון בכלל, ובפרט במטבחים הערבי והעות'מאני ||| המונח מדיאס מגיע מהשפה הערבית ומתייחס לממולאים באופן כללי ||| בקונטקסט של "מדיאס קישואים", מדובר בקישואים שממולאים במילוי כלשהו, לרוב תערובת של אורז ובשר, אך ישנם גם וריאציות צמחוניות כמו כאן ||| במטבח הערבי הם كوسا محشي כוסא מחשי, בטורקי זה Kabak Dolması, בצרפתי Courgettes Farcies ואילו בעברית זה מדיאס ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4-5 מנות)
- 10 קישואים קטנים ומוצקים
למלית
- 200 גרם גבינה צפתית מגורדת
- 200 גרם גבינה לבנה 5%
- 100 גרם גבינת קשקבל מגורדת
- 150 גרם גבינה בולגרית 5% מפוררת
- שמיר קצוץ
- 1 ביצה L
- פִּלְפֵּל שחור גרוס
לציפוי
לטיגון
רוטב
- 1 ק"ג עגבניות בשלות מאד
- מלח
- פִּלְפֵּל
- 6 כפות שמן זית
- חופן פֶּטְרוֹזִילְיָה, קצוצה
- 2 כפות שמיר קצוץ
- 3 כפות סוכר
שלבי הכנה
- קולפים את העגבניות
- חותכים ומרסקים בבלנדר עם כל יתר מצרכי הרוטב
- בסיר מבשלים את מחית הרוטב על להבה גבוהה מספר דקות
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים 30 דקות על להבה נמוכה
- שוטפים את הקישואים מבלי לקלף אותם וחוצים אותם לשניים לאורכם
- מרוקנים את "בשר" הקישואים וחותכים למחצית לשתי סירות כך שנקבל 4 סירות קעורות מכל קישוא
- שמים את סירות הקישואים בקערה גדולה ויוצקים עליהן מים רותחים
- משאירים את הסירות לשרות במים החמים 5 דקות. מסננים את המים ומייבשים את הסירות
- בקערה מערבבים את הגבינה צפתית, גבינת קשקבל, גבינה בולגרית, שמיר קצוץ ופלפל שחור גרוס לקבלת עיסה אחידה. אם העיסה נוזלית מידי, מוסיפים מעט פירורי לחם
- מוסיפים אתה גבינה לבנה וביצה ומערבבים קלות
- ממלאים כל סירה בעיסת הגבינות
- טובלים כל סירה בצלחת שקועה עם הקמח
- טובלים את הסירה המקומחת בצלחת שקועה עם בלילת ביצים, מים ומלח
- מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את סירות הקישואים הממולאות בזהירות
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מסדרים את סירות הקישואים המטוגנות בתבנית אפייה
- יוצקים את הרוטב על כל הקישואים בתבנית
- אופים כ- 45 דקות
הערה: אפשר לוותר על רוטב העגבניות ואפשר לפזר מעל, שבבי גבינה צהובה (עם או בלי הרוטב)
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…