חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: אספרגוס ואפונה Asparagus and peas

מנה עונתית שהיא שילוב של אספרגוס ואפונה שהם ירקות עשירים בחומרים מזינים שניתן ליהנות מהם יחד ||| אכילת אספרגוס ואפונה ביחד זה שילוב של הטעם הייחודי של האספרגוס – מעט מרירות שמשתלבת היטב עם הטעם המתוק והאדמתי של אפונה ||| האספרגוס דל בקלוריות אך עשיר בוויטמינים ומינרלים חיוניים והוא מקור טוב לסיבים תזונתיים ונוגדי חמצון ||| גם האפונה דלת קלוריות ושופעת ויטמינים, סיבים תזונתיים וחלבון ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

אספרגוס ואפונה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (2 מנות)

להגשה

שלבי הכנה

  1. שוטפים את האספרגוס הלבן ומקלפים אותם בעזרת קולפן וחותכים את הקצוות הקשים במידת הצורך
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  3. מסדרים את האספרגוס בתבנית המרופדת
  4. שוטפים את עשבי התיבול, מייבשים אותם וקוצצים אותם דק
  5. יוצקים את שמן הזית על האספרגוס
  6. מפזרים מחצית מתערובת עשבי התיבול הקצוצים
  7. מתבלים בגרידת לימון, מלח ופלפל
  8. אופים בתנור במדף האמצעי כ- 30 דקות
  9. בסיר עם מים ומלח, מבשלים את האפונה במשך 5 דקות
  10. מסננים את המים ושומרים כ-50 מ"ל ממי הבישול לקרם האפונה
  11. בבלנדר טוחנים דק את האפונה, מי אפונה, שאר עשבי התיבול הקצוצים, גבינת פטה ומיץ מחצי לימון לקבלת עיסה ירוקה אחידה
  12. מתבלים את קרם האפונה במלח ופלפל
  13. מורחים קרם אפונה על צלחות הגשה שטוחות
  14. מניחים מעל את האספרגוס
  15. מגישים לצד פרוסות לחם קלויות

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *