מנה עונתית שהיא שילוב של אספרגוס ואפונה שהם ירקות עשירים בחומרים מזינים שניתן ליהנות מהם יחד ||| אכילת אספרגוס ואפונה ביחד זה שילוב של הטעם הייחודי של האספרגוס – מעט מרירות שמשתלבת היטב עם הטעם המתוק והאדמתי של אפונה ||| האספרגוס דל בקלוריות אך עשיר בוויטמינים ומינרלים חיוניים והוא מקור טוב לסיבים תזונתיים ונוגדי חמצון ||| גם האפונה דלת קלוריות ושופעת ויטמינים, סיבים תזונתיים וחלבון ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2 מנות)
- 500 גרם אספרגוס לבן
- 2 חופנים של עשבי תיבול טריים (פֶּטְרוֹזִילְיָה, נענע, לוביה, שיני שום, טימין או בזיליקום)
- ½ לימון – המיץ בלבד
- 1 לימון – גרידת הקליפה
- 100 גרם גבינת פטה
- 300 גרם אפונה קפואה
- 2 כפות שמן זית
- מלח
- פִּלְפֵּל
להגשה
- 4 פרוסות לחם מחמצת קלויות לטוסט
שלבי הכנה
- שוטפים את האספרגוס הלבן ומקלפים אותם בעזרת קולפן וחותכים את הקצוות הקשים במידת הצורך
- מחממים תנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה
- מסדרים את האספרגוס בתבנית המרופדת
- שוטפים את עשבי התיבול, מייבשים אותם וקוצצים אותם דק
- יוצקים את שמן הזית על האספרגוס
- מפזרים מחצית מתערובת עשבי התיבול הקצוצים
- מתבלים בגרידת לימון, מלח ופלפל
- אופים בתנור במדף האמצעי כ- 30 דקות
- בסיר עם מים ומלח, מבשלים את האפונה במשך 5 דקות
- מסננים את המים ושומרים כ-50 מ"ל ממי הבישול לקרם האפונה
- בבלנדר טוחנים דק את האפונה, מי אפונה, שאר עשבי התיבול הקצוצים, גבינת פטה ומיץ מחצי לימון לקבלת עיסה ירוקה אחידה
- מתבלים את קרם האפונה במלח ופלפל
- מורחים קרם אפונה על צלחות הגשה שטוחות
- מניחים מעל את האספרגוס
- מגישים לצד פרוסות לחם קלויות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…