מנה צמחונית או טבעונית טעימה, שמשלבת בין קטניות ושורשים כדי ליצור קציצה עשירה בטעמים ובמרקם ||| שעועית מספקת חלבון וסיבים תזונתיים, בעוד שהבטטה מוסיפה מתיקות טבעית ורכות ||| המרקם של הקציצה יכול להיות נימוח או מעט פריך, תלוי בשיטת ההכנה כאשר טיגון קל במחבת מעניק לה קריספיות, בעוד שאפייה בתנור הופכת אותה לבריאה יותר ושומרת על עסיסיותה ||| תיבול נפוץ כולל תבלינים חמים כמו כמון, פפריקה או כורכום, לצד עשבי תיבול טריים כמו פֶּטְרוֹזִילְיָה או כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר), שמוסיפים רעננות ||| קציצות אלו מתאימות כמנה עיקרית לצד סלטים, בתוך כריך עם טחינה או יוגורט, או כתוספת לארוחות מגוונות. הן גם מחזיקות היטב בהקפאה, מה שהופך אותן לנוחות להכנה מראש ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (10 קציצות)
- 2 כוסות מחית שעועית מבושלת
- 2 כוסות בטטה, מקולפת וחתוכה לקוביות קטנות
- 1 בצל קצוץ
- 2 כפיות שמן זית
- מלח
- 2 כפיות שום כתוש
- 3 כפות תמר הינדי Tamarind
- 2 כפיות כַּמּוֹן טחון
- פִּלְפֵּל שחור
- 200 גרם אורז מבושל
לרוטב
לציפוי
- 30 גרם קמח תירס
- 30 גרם רוטב ווּסטרשייר Worcester sauce
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים מעט
- בקערה מועכים את השעועית המבושלת לקבלת מרקם של פירה
- שוטפים את קוביות הבטטה במים קרים ומערבבים בקערה עם שמן זית ומלח
- מפזרים את קוביות הבטטה בתבנית האפייה המרופדת ומשומן קלות
- אופים במשך 30-25 דקות או עד להתרככות. טיפ: יש לערבב את הקוביות מדי פעם
- במחבת על להבה בינונית-גדולה מחממים מעט שמן זית
- מוסיפים את הבצל ושום ומטגנים עד השחמה קלה
- מעבירים את הבצל ושום לקערה עם מחית השעועית
- ערבבי פנימה את התמר הינדי וכמון ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים לקבלת מחית אחידה
- מוסיפים את האורז המבושל, קוביות בטטות, רוטב וורסטרשייר וקמח תירס. מערבבים היטב ומתקנים את התיבול במידת הצורך
- יוצרים קציצות בגודל שאוהבים ומצפים אותן בשארית הכמות של קמח התירס
- מחממים מחבת ברזל יצוק על להבה בינונית עם שמן זית
- משחימים את הקציצות מכל צד, לגוון שאוהבים
- מעבירים את הקציצות לתבנית האפייה המרופדת בנייר אפייה
- אופים במשך 10 דקות נוספות
הגשה
אפשר בלחמנייה סטייל המבורגר, או בצלחת לצד סלסה וגוואקמולי
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…