מנה קלה ומרעננת שמכילה הרבה טעמים ועשבי תיבול לצד גבינה ||| שילוב של כופתאות גבינה ולחם עם יוגורט וירק מרענן וקל ||| מנה שתתאים לקיץ ולעונות המעבר תודות למגוון הירק והתבלינים הטריים שמשולבים בה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
לכופתאות
לקולרבי
- 3 קולרבי
- 2 בצלי שאלוט
- 2 כפות חמאה
- 1 כף קמח (או קמח תירס)
- 250 מ"ל חלב
- 1 לימון
- 125 מ"ל שמנת
- מלח
- פפריקה (פִּלְפֶּלֶת)
- 1 ענף טרגון
- מעט פֶּטְרוֹזִילְיָה
- מעט לימונית
- מעט לואיזה
- 2-3 שיני שום
אופן הכנה
- הכנת כופתאות הגבינה: חותכים את הלחם לקוביות
- בקערה מקציפים את החמאה עם החלמונים עד לקבלת קצף יציב
- מוסיפים את הגבינה, גרידת לימון מחצי לימון, קוביות הלחם, מלח ומוסקט ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
- נותנים לתערובת לנוח 30 דקות
- מקלפים את הקולרבי וחותכים לרצועות ברוחב 2-3 מ"מ
- מקלפים וחותכים דק את בצלי השאלוט
- בסיר, מטגנים מעט את בצלי השאלוט בחמאה
- מוסיפים קמח ומערבבים
- מכסים בחלב ומרתיחים 1-2 דקות
- מוסיפים את גזרי הקולרבי, גרידת לימון, מיץ לימון ושמנת
- מתבלים במלח ופפריקה ומאדים את הקולרבי 2-3 דקות עד לריכוך
- מבשלים סיר עם מי מלח לרתיחה
- בעזרת 2 כפות רטובות, יוצרים כופתאות מתערובת הלחם ומבשלים אותן בעדינות במי מלח כ-10 דקות
- מוציאים הכופתאות לצלחות הגשה
- קוצצים דק את עלי עשבי התיבול והשום, ומערבבים עם היוגורט
- מוסיפים לקולרבי ובלילת היוגורט ומערבבים
- מסדרים את הקולרבי על צלחות ההגשה לצד הכופתאות
- מפזרים גרידת לימון של חצי הלימון הנותר
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite