חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: רינדלינג אוסטרי Reindling

עוגה אוסטרית מסורתית, המזוהה במיוחד עם חבל קרינתיה Carinthia ||| סוג של לחם מתוק או עוגה שמגישים באירועים מיוחדים, כגון חגים ומפגשים משפחתיים ||| נקראת גם רינלינג Reinling ||| יש וריאציות רבות למתכון הקלאסי של ריינלינג ולכל משפחה יש מרכיבים סודיים משלה כמו תוספת מעט רום למילוי או אבקת קקאו במקום קינמון ועוד ||| העוגה מוגשת לצד חמאה וריבה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

רינדלינג או רינלינג אוסטרי (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (6-8 מנות)

לבצק

למילוי

לתוספת

  • 60 גרם חמאה

אופן הכנה

  1. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הקמח עם השמרים ומוסיפים מעט חלב וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה
  2. מכסים את הבצק בבד ונותנים לו לנוח במקום חמים למשך חצי שעה
  3. מוסיפים את שאר החלב וסוכר, ביצים, חמאה וקורט מלח ומעבדים לקבלת בצק חלק
  4. נותנים לבצק שוב לנוח, הפעם למשך 10 דקות
  5. מרדדים את הבצק לעובי של 2-3 ס"מ
  6. הכנת המילוי: ממיסים את החמאה ומורחים אותה על הבצק
  7. בקערה יבשה מערבבים את הסוכר עם הקינמון
  8. מפזרים את תערובת הקינמון על פני הבצק
  9. מפזרים מעל את הצימוקים ואם רוצים גם את שבבי האגוזים
  10. מגלגלים את הבצק ומכניסים הדוק לתבנית משומנת קוגלהוף או תבנית אינגליש-קייק
  11. נותנים לעוגה לנוח בתבנית 20 דקות
  12. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  13. מפזרים חתיכות קטנות של חמאה על העוגה ואופים במשך 50-60 דקות עד קבלת גוון חום כהה אפוי טוב
  14. מוציאים את התבנית ונותנים לה להתקרר
  15. הוציאו את הריינדלינג Reindling מהתבנית רק כשהיא קרה לחלוטין כדי למנוע מהעוגה להישבר ולהתפרק

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *