עוגה אוסטרית מסורתית, המזוהה במיוחד עם חבל קרינתיה Carinthia ||| סוג של לחם מתוק או עוגה שמגישים באירועים מיוחדים, כגון חגים ומפגשים משפחתיים ||| נקראת גם רינלינג Reinling ||| יש וריאציות רבות למתכון הקלאסי של ריינלינג ולכל משפחה יש מרכיבים סודיים משלה כמו תוספת מעט רום למילוי או אבקת קקאו במקום קינמון ועוד ||| העוגה מוגשת לצד חמאה וריבה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6-8 מנות)
לבצק
למילוי
לתוספת
- 60 גרם חמאה
אופן הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הקמח עם השמרים ומוסיפים מעט חלב וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה
- מכסים את הבצק בבד ונותנים לו לנוח במקום חמים למשך חצי שעה
- מוסיפים את שאר החלב וסוכר, ביצים, חמאה וקורט מלח ומעבדים לקבלת בצק חלק
- נותנים לבצק שוב לנוח, הפעם למשך 10 דקות
- מרדדים את הבצק לעובי של 2-3 ס"מ
- הכנת המילוי: ממיסים את החמאה ומורחים אותה על הבצק
- בקערה יבשה מערבבים את הסוכר עם הקינמון
- מפזרים את תערובת הקינמון על פני הבצק
- מפזרים מעל את הצימוקים ואם רוצים גם את שבבי האגוזים
- מגלגלים את הבצק ומכניסים הדוק לתבנית משומנת קוגלהוף או תבנית אינגליש-קייק
- נותנים לעוגה לנוח בתבנית 20 דקות
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מפזרים חתיכות קטנות של חמאה על העוגה ואופים במשך 50-60 דקות עד קבלת גוון חום כהה אפוי טוב
- מוציאים את התבנית ונותנים לה להתקרר
- הוציאו את הריינדלינג Reindling מהתבנית רק כשהיא קרה לחלוטין כדי למנוע מהעוגה להישבר ולהתפרק
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit