חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק פטריות וערמונים

ערמונים תמיד מקושרים לחורף אירופאי וכך גם מרק מחמם ומנחם ||| הפעם הצעה למרק עשיר, סמיך וקרמי, מתקתק ואגוזי ||| בזכות שקיות ערמונים בווקום יש לנו מרק ערמונים כל ימות השנה ||| מרק של פטריות וקמת ערמונים יעשה לכם חם וכיף גם בשלהי החורף ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק פטריות וערמונים (צילום Pixabay)

מצרכים

  • 500 גרם פטריות (מכל סוג ומין שאוהבים ויש)
  • 1/4 כוס שמן זית (אפשר גם יותר)
  • 30 גרם חמאה
  • 2 שיני שום, פרוסות
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 כרישה אחת, החלק הלבן בלבד, מטוגן
  • 100 גרם ערמונים בוואקום
  • 5 ליטר ציר ירקות
  • קורט פלפל טחון, לא גרוס
  • 2 גבעולים של תימין טרי
  • מלח לפי הטעם
  • 1/3 כוס שמנת מתוקה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 220 מעלות
  2. פורסים את הפטריות ומסדרים חצי מהכמות על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  3. מזליפים על חצאי הפטריות שבתבנית מעט שמן זית וממליחים
  4. אופים 15 דקות או עד שיש לפטריות צבע זהוב יפה והן מגיעות למרקם פריך
  5. בינתיים בסיר מחממים את החמאה עם פרוסות השום
  6. כשהחמאה נמסה והשום מתחיל לקבל גוון, מוציאים את השום
  7. מוסיפים לסיר גדול עם החמאה את הבצל וכרישה
  8. מבשלים 6 דקות תוך כדי ערבוב תמידי
  9. מוסיפים לסיר מחצית מהפטריות שאפינו ומבשלים במשך 8-10 דקות, עד שהפטריות מתכווצות ולא נישאר הרבה נוזלים בסיר
  10. מוסיפים את הערמונים, ציר ירקות, תימין, פלפל ומביאים לרתיחה
  11. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עם סיר מכוסה חלקית 25 דקות
  12. מסירים מהכיריים ומצננים מעט
  13. עם בלנדר מוט טוחנים חצי מהמרק ומחזירים לסיר את כל המרק
  14. מוסיפים לסיר את השמנת מתוקה
  15. מתקנים תיבול

הגשה

יוצקים לצלחות עמוקות את המרק. מפזרים מעט מהפטריות האפויות שנשארו בתבנית. בוזקים מעט שמן זית וקצת מלח ופלפל.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *