ערמונים תמיד מקושרים לחורף אירופאי וכך גם מרק מחמם ומנחם ||| הפעם הצעה למרק עשיר, סמיך וקרמי, מתקתק ואגוזי ||| בזכות שקיות ערמונים בווקום יש לנו מרק ערמונים כל ימות השנה ||| מרק של פטריות וקמת ערמונים יעשה לכם חם וכיף גם בשלהי החורף ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 500 גרם פטריות (מכל סוג ומין שאוהבים ויש)
- 1/4 כוס שמן זית (אפשר גם יותר)
- 30 גרם חמאה
- 2 שיני שום, פרוסות
- 1 בצל קצוץ דק
- 1 כרישה אחת, החלק הלבן בלבד, מטוגן
- 100 גרם ערמונים בוואקום
- 5 ליטר ציר ירקות
- קורט פלפל טחון, לא גרוס
- 2 גבעולים של תימין טרי
- מלח לפי הטעם
- 1/3 כוס שמנת מתוקה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 220 מעלות
- פורסים את הפטריות ומסדרים חצי מהכמות על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- מזליפים על חצאי הפטריות שבתבנית מעט שמן זית וממליחים
- אופים 15 דקות או עד שיש לפטריות צבע זהוב יפה והן מגיעות למרקם פריך
- בינתיים בסיר מחממים את החמאה עם פרוסות השום
- כשהחמאה נמסה והשום מתחיל לקבל גוון, מוציאים את השום
- מוסיפים לסיר גדול עם החמאה את הבצל וכרישה
- מבשלים 6 דקות תוך כדי ערבוב תמידי
- מוסיפים לסיר מחצית מהפטריות שאפינו ומבשלים במשך 8-10 דקות, עד שהפטריות מתכווצות ולא נישאר הרבה נוזלים בסיר
- מוסיפים את הערמונים, ציר ירקות, תימין, פלפל ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים עם סיר מכוסה חלקית 25 דקות
- מסירים מהכיריים ומצננים מעט
- עם בלנדר מוט טוחנים חצי מהמרק ומחזירים לסיר את כל המרק
- מוסיפים לסיר את השמנת מתוקה
- מתקנים תיבול
הגשה
יוצקים לצלחות עמוקות את המרק. מפזרים מעט מהפטריות האפויות שנשארו בתבנית. בוזקים מעט שמן זית וקצת מלח ופלפל.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite