חצילים תמצאו בשלל מטבחים באגן הים התיכון אבל גם במזרח אירופה ובמזרח הרחוק ||| הגרסה שלנו הפעם משלבת מצרכים של המטבח המזרח תיכוני הקלאסי שיש בכל בית ישראלי ||| הכנה קלה ותהיה לכם מנה לארוחה קלה או למנה ראשונה כיפית ומרעננת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (3-4 מנות)
- 2 חצילים בינוניים
- 1/3 כוס טחינה גולמית
- 6 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
- 1/2כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- חופן עלי זעתר טריים או פטרוזיליה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- מניחים את החצילים על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה
- אופים במשך שעה, או עד שהחצילים הופכים שחורים ומעט מפויחים
- מצננים את החצילים מעט
- חוצים את החצילים לאורכם
- מוציאים את בשר החצילים על קרש חיתוך וקוצצים גס
- מעבירים את החצילים הקצוצים לקערה
- מוסיפים את הטחינה, שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל, ומערבבים
- הגשה: לפזר על הסלט מעט עלי זעתר או פטרוזיליה
- להגיש בטמפרטורת החדר
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite