מתכון שאפשר להכין ממיטב המצרכים טריים ובעונה או להשתמש בשימורי עגבניות כל ימות השנה ||| אפשר לחלוט עגבניות טריות, לקלף אותן ולחתוך לקוביות קטנות או להשתמש במוכנות בקופסת שימורים ||| תנסו ולא תפסיקו להכין שיהיה תמיד במקרר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 פלפל צ'ילי טרי (או 1 כפית פלפל צ'ילי גרוס)
- 10 שיני שום קלופות (או 4 כפות שום כתוש)
- 800-900 גרם (2 קופסאות שימורים) קוביות עגבניות
- 3/4 כפית מלח
אופן הכנה
- קוצצים את הצ'ילי והשום לפרוסות דקות
- בסיר בינוני שמים את השמן ומטגנים את השום והצ'ילי במשך 5 דקות
- הערה: אם משתמשים בצ'ילי גרוס ושום כתוש מטגנים במשך דקה בלבד
- מוסיפים את קוביות העגבניות
- מתבלים במלח
- מבשלים על להבה הכי נמוכה במשך שעה לקבלת מטבוחה קצת יותר מימית, או שעתיים למטבוחה סמיכה בעלת טעמים עמוקים וריבתיים
- מומלץ לטעום אחרי חצי שעה, ולתקן טעמים – אם המטבוחה מעט חמצמצה (תלוי בעגבניות), מוסיפים עד 3/4 כפית סוכר
- שדרוג: בזמן טיגון הצ'ילי (שלב 2 לעיל) מוסיפים 1-2 פלפל אדום מתוק, קצוץ לקוביות קטנות
- טיפ: אם המטבוחה קצת נדבקת לסיר אפשר להוסיף עד 1/2 כוס מים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite