חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מטבוחה קלי קלות

מתכון שאפשר להכין ממיטב המצרכים טריים ובעונה או להשתמש בשימורי עגבניות כל ימות השנה ||| אפשר לחלוט עגבניות טריות, לקלף אותן ולחתוך לקוביות קטנות או להשתמש במוכנות בקופסת שימורים ||| תנסו ולא תפסיקו להכין שיהיה תמיד במקרר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מטבוחה קלסית (צילום דני בר)

מצרכים

אופן הכנה

  1. קוצצים את הצ'ילי והשום לפרוסות דקות
  2. בסיר בינוני שמים את השמן ומטגנים את השום והצ'ילי במשך 5 דקות
  3. הערה: אם משתמשים בצ'ילי גרוס ושום כתוש מטגנים במשך דקה בלבד
  4. מוסיפים את קוביות העגבניות
  5. מתבלים במלח
  6. מבשלים על להבה הכי נמוכה במשך שעה לקבלת מטבוחה קצת יותר מימית, או שעתיים למטבוחה סמיכה בעלת טעמים עמוקים וריבתיים
  7. מומלץ לטעום אחרי חצי שעה, ולתקן טעמים – אם המטבוחה מעט חמצמצה (תלוי בעגבניות), מוסיפים עד 3/4 כפית סוכר
  8. שדרוג: בזמן טיגון הצ'ילי (שלב 2 לעיל) מוסיפים 1-2 פלפל אדום מתוק, קצוץ לקוביות קטנות
  9. טיפ: אם המטבוחה קצת נדבקת לסיר אפשר להוסיף עד 1/2 כוס מים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *