רביולי Ravioli שכל מי שאוהב אוכל איטלקי לא יכול בלעדיו ||| מילוי איטלקי קלסי יהיה עם בשר, פירות ים או לפחות גבינה עם או בלי עשבי תיבול ||| הפעם גרסה לטבעונים עם הרבה טעם ||| הרביולי יכול להיות בצורה מלבנית, משולשת, חצי סהר או עגול – מה שאוהבים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
לבצק הפסטה
לבישול הרביולי
- 2 כפות מלח גס
- סיר גדול עם מים
למילוי משחת שקדים
לרוטב
- 1.5 ק"ג עגבניות שרי חתוכות לרבעים
- 4-3 שיני שום כתושות
- שמן זית
- צרור ריחן (בזיליקום) טרי
אופן הכנה
- הכנת הרביולי: בקערה גדולה מוסיפים לקמח את המים ואת השמן ולשים עד שמקבלים גוש בצק גמיש וחלק
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח במקרר כחצי שעה
- הכנת המילוי: מעבירים את כל המצרכים למיקסר וטוחנים בערך דקה וחצי עד לקבלת מרקם משחתי חלק מאוד
- שמים את תערובת המילוי חצי שעה במקרר להתייצבות ואח"כ מעבירים לשק זילוף (אפשר גם בלי שק זילוף)
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי הרצוי (2 מ"מ לערך)
- מחלקים את הבצק המרודד לשניים (חלק אחד יהיה הבסיס, והחלק האחר כיסוי)
- מזלפים או מניחים בעזרת כפית את המילוי על הבסיס ברווחים בין גבעת מילוי אחת לשנייה
- מכסים בחלק הבצק העליון
- מהדקים את סגירת הבצק סביב לכל גבעת מילוי
- חותכים את הרביולי בצורה הרצויה בעזרת כוס, סכין או רינג קטן
- מרתיחים מים בסיר גדול
- הכנת הרוטב: במחבת רחבה מחממים 2-3 כפות שמן זית
- מטגנים את השום הקצוץ במשך 30 שניות
- מוסיפים את עגבניות השרי למחבת ומקפיצים במשך דקה
- משאירים את העגבניות על להבה נמוכה כמה דקות, תוך כדי בישול הרביולי
- בישול הרביולי: לאחר שהמים רתחו מוסיפים 2 כפות מלח גס למים הרותחים ומכניסים בעדינות את הרביולי
- מבשלים את הרביולי כך שמשאירים אותם במים עד שהם צפים, ואז מחכים דקה נוספת
- מעבירים בעדינות את הרביולי המוכנים למחבת הרוטב
- מוסיפים למחבת עם הרוטב והרביולי את עלי הבזיליקום הטרי
- מקפיצים עוד 30 שניות ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite