עוגיות קלות להכנה וטעימות משהו משהו ||| קינוח או פינוק שמתאים לכל גיל ||| עוגיות בראוניז Brownies רכות ונימוחות בפה ||| קינוח או ממתק מנחם לימי החורף והגשם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (15-18 עוגיות בינוניות)
- 100 גרם שוקולד מריר
- 80 גרם סוכר חום
- 60 גרם קמח
- 30 גרם שמן זית עדין* (או 40 גרם חמאה)
- 20 גרם שוקולד חלב
- 1 ביצה XL
- קורט מלח
- 1 כף שטוחה קקאו
- 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
- לקישוט: שוקוצ'יפס
אופן הכנה
- ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר והשוקולד חלב
- מערבבים עם שמן הזית (או עם חמאה מומסת) לקבלת בלילת שוקולד אחידה
- בקערה גדולה נפרדת טורפים את הביצה עם הסוכר ומעט מלח עד קבלת בלילה עם בועות
- מוסיפים בהדרגה את בלילת השוקולד ומערבבים לקבלת בלילה אחידה
- מוסיפים את הקמח, קקאו, ואבקת אפייה לאט לאט ומערבבים לקבלת בצק אחיד
- שידרוג: אפשר להוסיף מעט שוקוצ'יפס או חמוציות לבצק
- להכניס הסצק למקפיא למשך 20 דקות
- לחמם תנור ל- 180 מעלות
- נרפד תבנית אפייה עם נייר אפייה
- נחלק הבצק ל- 15-18 חלקים שווים (כמספר העוגיות שנרצה)
- נגלגל כל חלק לכדור ונסדר בתבנית עם רווחים בין העוגיות
- נקשט כל עוגייה ב- 2-3 שוקוצ'יפס
- מכניס לתנור ל- 10 דקות
- נקרר לטמפרטורת החדר
- נשמור בכלי אטום על השיש עד שבוע (בטוח שלא תישאר לכם אף עוגייה אחרי 2-3 ימים)
בתיאבון
* לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית 75% מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות שומן כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים לצ'ינו, ארבקינה, קורינייקי ופיקואל ולא תצטערו