מתכון: עוגיות בראוניז רכות Soft Brown Cookies

עוגיות קלות להכנה וטעימות משהו משהו ||| קינוח או פינוק שמתאים לכל גיל ||| עוגיות בראוניז Brownies רכות ונימוחות בפה ||| קינוח או ממתק מנחם לימי החורף והגשם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות בראוניז רכות Soft Brown Cookies (צילום דני בר)

מצרכים (15-18 עוגיות בינוניות)

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 80 גרם סוכר חום
  • 60 גרם קמח
  • 30 גרם שמן זית עדין* (או 40 גרם חמאה)
  • 20 גרם שוקולד חלב
  • 1 ביצה XL
  • קורט מלח
  • 1 כף שטוחה קקאו
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
  • לקישוט: שוקוצ'יפס

אופן הכנה

 
- פרסומת -

 
  1. ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר והשוקולד חלב
  2. מערבבים עם שמן הזית (או עם חמאה מומסת) לקבלת בלילת שוקולד אחידה
  3. בקערה גדולה נפרדת טורפים את הביצה עם הסוכר ומעט מלח עד קבלת בלילה עם בועות
  4. מוסיפים בהדרגה את בלילת השוקולד ומערבבים לקבלת בלילה אחידה
  5. מוסיפים את הקמח, קקאו, ואבקת אפייה לאט לאט ומערבבים לקבלת בצק אחיד
  6. שידרוג: אפשר להוסיף מעט שוקוצ'יפס או חמוציות לבצק
  7. להכניס הסצק למקפיא למשך 20 דקות
  8. לחמם תנור ל- 180 מעלות
  9. נרפד תבנית אפייה עם נייר אפייה
  10. נחלק הבצק ל- 15-18 חלקים שווים (כמספר העוגיות שנרצה)
  11.  נגלגל כל חלק לכדור ונסדר בתבנית עם רווחים בין העוגיות
  12. נקשט כל עוגייה ב- 2-3 שוקוצ'יפס
  13. מכניס לתנור ל- 10 דקות
  14. נקרר לטמפרטורת החדר
  15. נשמור בכלי אטום על השיש עד שבוע (בטוח שלא תישאר לכם אף עוגייה אחרי 2-3 ימים)

בתיאבון

* לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית 75% מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות שומן כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים לצ'ינו, ארבקינה, קורינייקי ופיקואל ולא תצטערו

כתיבת תגובה