גרסה בריאה וייחודית לפנקייקים המסורתיים, המשלבת ערכים תזונתיים גבוהים עם טעמים עדינים של ירק ||| קמח ברוקולי עשוי מברוקולי מיובש וטחון דק, והוא עשיר בסיבים, ויטמינים ומינרלים ||| הפנקייקים מקמח ברוקולי יוצאים מעט צפופים יותר מפנקייקים רגילים, אך עדיין רכים. יש להם צבע ירקרק עדין וטעם שמזכיר במעט ברוקולי טרי, אך לא בצורה דומיננטית מדי ||| שילוב עם מרכיבים נוספים כמו גבינות, תבלינים או אפילו דבש יכול לעדן ולהעשיר את הטעם ||| אפשר להכין אותם בגרסה מלוחה עם עשבי תיבול, גבינות ותבלינים, ולהגיש עם יוגורט, ממרח אבוקדו או רוטב שום ||| ניתן גם להכין אותם בגרסה מתוקה עם מעט דבש, קִנָּמוֹן או חמאת אגוזים, למי שאוהב שילובים מעניינים של ירק במאפים ||| הם יכולים לשמש כבסיס יצירתי לכריכים קטנים, או אפילו כמיני-לביבות שמתאימות לנשנוש בריא ||| זהו פתרון נהדר למי שמחפש להוסיף ירקות לתפריט בדרך מקורית, או למי שרוצה להימנע מגלוטן ולחפש אלטרנטיבות מזינות יותר לקמחים רגילים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1 כוס קמח ברוקולי GFREE
- 1 בצל קצוץ דק
- 3 כפיות אבקת אפייה
- 2 כפיות מלח
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כפית פִּלְפֵּל שחור
- 1 כפית פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) מתוקה
- ¼ כוס שמן זית
- ½ כוס יוגורט (או תחליף יוגורט לטבעונים)
- ½ כוס מים
להגשה
- יוגורט או גבינת שמנת
שלבי הכנה
- במחבת עם מעט שמן מטגנים את הבצל קצוץ עד שקיפות ומצננים
- בקערה מערבבים את כל מצרכי הפנקייק והבצל המטוגן עד לקבלת תערובת אחידה
- מחממים מחבת עם שמן זית ובעזרת מצקת קטנה יוצקים מהתערובת לביבות לתוך השמן
- מטגנים על להבה בינונית 2 דקות מכל צד עד להשחמה
- מגישים חם בתוספת יוגורט או גבינת שמנת
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…