מנה קלילה, צבעונית ומלאת טעמים ||| זהו סלט שמשלב מרקמים שונים – הכרובית מעניקה קרנצ'יות עדינה, בעוד שהעגבניות מוסיפות עסיסיות ורעננות ||| אפשר לשדרג עם גרגרי רימון, שקדים קלויים או גבינת פטה לפיזור מעל ולתיבול עשיר יותר עם טחינה או יוגורט ||| סלט שמתאים כתוספת לכל ארוחה, או אפילו כמנה בפני עצמה אם מוסיפים אליו קטניות או גבינה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6-8 מנות)
- ½ ראש כרובית
- 2 כוסות עגבניות שרי (אפשר בצבעים שונים)
- מלח
- פִּלְפֵּל
- ½ כוס בצל יבש קצוץ דק או 3 בצל ירוק קצוצים
- 3-2 כפות פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצה
- 2 כפות שמן זית
- ¼ כפית סומאק
- 5 כפות חומץ בלסמי (או מיץ לימון)
להגשה
- ½ כוס שברי פיסטוק קלוי
שלבי הכנה
- מנקים את הכרובית ומפוררים אותה לפרחים קטנים ככל האפשר. קוצצים את ליבת הכרובית דק
- חוצים את עגבניות השרי לשניים
- בקערה רחבה מערבבים את הכרובית, עגבניות שרי, בצל קצוץ ופטרוזיליה
- מוסיפים מלח, פלפל, שמן זית, סומאק וחומץ ומערבבים היטב
- טועמים ומתקנים תיבול בהתאם למה שאוהבים
- מעבירים לכלי הגשה, מפזרים על הסלט את הפיסטוק ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…