חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת גזר בחושה

עוגה ייחודית ורכה, שמשלבת מתיקות טבעית של גזר עם מרקם לח ונעים ||| קמח גזר מיוצר מגזרים מיובשים וטחונים, והוא מעניק לעוגה צבע כתום עדין וטעם עדין של ירק מתקתק ||| העוגה יוצאת אוורירית אך מעט צפופה יותר מעוגות בחושות רגילות, בזכות הסיבים שבקמח הגזר ||| היא מתאימה במיוחד לחובבי עוגות בטעמים טבעיים, עם מתיקות מעודנת ולא מוגזמת ||| ניתן לשדרג ולהוסיף אגוזים קצוצים, שקדים או קוקוס לגרסה עשירה יותר ולגרסה מתובלת יותר עם זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) או אגוז מוסקט שמחמיאים מאוד לטעם הגזר ||| אפשר לשלב ציפוי קל של אבקת סוכר או סירופ מייפל למראה חגיגי יותר ||| העוגה הזו מתאימה לכל מי שמחפש אלטרנטיבה מעניינת לקמחים רגילים, עם ערך תזונתי גבוה יותר וטעם מיוחד ||| היא מושלמת לצד קפה או תה, ויכולה להיות גם עוגה בריאה יחסית לילדים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת גזר (אילוסטרציה שנוצרה עם DALL·E, ע"י דני בר)

מצרכים (תבנית אינגליש-קייק)

הערה: אפשר להחליף את הקמח גזר וקמח לבן בכוס קמח לבן רגיל

שלבי הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית אינגליש-קייק בנייר אפייה
  2. בקערה טורפים את הביצים, שמן, סוכר, וניל, סירופ מייפל וקינמון לקבלת בלילה אחידה
  3. מוסיפים את הקמחים ואבקת אפייה ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה
  4. מוסיפים את גרידת הגזר ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד
  5. יוצקים את הבצק לתבנית ומיישרים
  6. אופים 50-55 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים יבשים
  7. מצננים, פורסים ומגישים. מומלץ לאחסן בטמפרטורת החדר.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *