עוגה ייחודית ורכה, שמשלבת מתיקות טבעית של גזר עם מרקם לח ונעים ||| קמח גזר מיוצר מגזרים מיובשים וטחונים, והוא מעניק לעוגה צבע כתום עדין וטעם עדין של ירק מתקתק ||| העוגה יוצאת אוורירית אך מעט צפופה יותר מעוגות בחושות רגילות, בזכות הסיבים שבקמח הגזר ||| היא מתאימה במיוחד לחובבי עוגות בטעמים טבעיים, עם מתיקות מעודנת ולא מוגזמת ||| ניתן לשדרג ולהוסיף אגוזים קצוצים, שקדים או קוקוס לגרסה עשירה יותר ולגרסה מתובלת יותר עם זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) או אגוז מוסקט שמחמיאים מאוד לטעם הגזר ||| אפשר לשלב ציפוי קל של אבקת סוכר או סירופ מייפל למראה חגיגי יותר ||| העוגה הזו מתאימה לכל מי שמחפש אלטרנטיבה מעניינת לקמחים רגילים, עם ערך תזונתי גבוה יותר וטעם מיוחד ||| היא מושלמת לצד קפה או תה, ויכולה להיות גם עוגה בריאה יחסית לילדים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית אינגליש-קייק)
- ½ כוס קמח גזר GFREE
- ½ כוס קמח
- 2 ביצים L
- ½ כוס שמן
- ½ כוס סוכר חום
- ½ כפית תמצית וניל
- 1 כף סירופ מייפל
- ¼ כפית קִנָּמוֹן
- 1 גזר קלוף ומגורד בפומפיה
הערה: אפשר להחליף את הקמח גזר וקמח לבן בכוס קמח לבן רגיל
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית אינגליש-קייק בנייר אפייה
- בקערה טורפים את הביצים, שמן, סוכר, וניל, סירופ מייפל וקינמון לקבלת בלילה אחידה
- מוסיפים את הקמחים ואבקת אפייה ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את גרידת הגזר ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד
- יוצקים את הבצק לתבנית ומיישרים
- אופים 50-55 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים יבשים
- מצננים, פורסים ומגישים. מומלץ לאחסן בטמפרטורת החדר.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…