סולתם ורינת צדוק מציעים מתכון לפסח ||| מתכון למאכל שמוכר גם בשם הצבעוני כל כך כוסא מחשי كوسة محشي שיעשיר כל שולחן חגיגי בפסח ובכלל ||| גרסאות של המאכל תמצאו גם במטבח הלבנוני, סורי, טורקי וקפריסאי ||| בסוריה אוהבים אץ הקוסא מחשי עם לימון, נענע ושום ||| במטבח הטורקי אוכלים Kabak dolması ממולאים ואילו בקפריסין נהוג למלא את הקישואים עם פרחי קישואים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 3 כפות שמן זית
- 12 קישואים קטנים
- 1 לימון חתוך לפרוסות דקות
- 2 עגבניות חתוכות לפרוסות
- 5 שיני שום פרוסות
- 2 פלפל צ'ילי אדום יבש
- 2 ענפי טימין
- 1 ענף מרווה
- 1 ענף אורגנו
- פלפל שחור גרוס
- מלח
למילוי
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 כוס אורז בסמטי שטוף היטב
- 1 כוס עדשים שחורות, מושרות 6 שעות
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס
- ½ כפית בהרט
- 1.5 מים חמים
אופן הכנה
- מרוקנים את הקישואים מתוכנם
- יוצקים על הקישואים שמן זית
- מסדרים בתוך הקישואים פרוסת לימון, פרוסת עגבנייה ופרוסת שום
- מפזרים מלח פלפל
- הכנת המלית: שוטפים היטב את האורז
- בסיר עם שמן זית מזהיבים קלות בצל ואח"כ מוסיפים שום קצוץ
- מוסיפים לסיר את העדשים ומערבבים
- מוסיפים לסיר את האורז המסונן, בהרט, מלח, ופלפל
- מבשלים כ-2 דקות על להבה בינונית
- יוצקים כוס מים, מערבבים ומניחים בצד לקירור
- מילוי ובישול הקישואים: מחממים תנור ל-185 מעלות
- ממלאים את הקישואים ומניחים בתוך הסיר ומכסים הסיר
- מבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות. הערה: במידה וחסרים נוזלים מוסיפים עוד מים
- מכניסים את הסיר לתנור ל-15 דקות
- מסירים את המכסה ואופים 5 דקות נוספות לקבלת גוון זהוב
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון