חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: תבשיל קישואים ממולאים צמחוני

סולתם ורינת צדוק מציעים מתכון לפסח ||| מתכון למאכל שמוכר גם בשם הצבעוני כל כך כוסא מחשי كوسة محشي שיעשיר כל שולחן חגיגי בפסח ובכלל ||| גרסאות של המאכל תמצאו גם במטבח הלבנוני, סורי, טורקי וקפריסאי ||| בסוריה אוהבים אץ הקוסא מחשי עם לימון, נענע ושום ||| במטבח הטורקי אוכלים Kabak dolması ממולאים ואילו בקפריסין נהוג למלא את הקישואים עם פרחי קישואים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קישואים ממולאים (צילום גל בן זאב)

מצרכים

למילוי

אופן הכנה

  1. מרוקנים את הקישואים מתוכנם
  2. יוצקים על הקישואים שמן זית
  3. מסדרים בתוך הקישואים פרוסת לימון, פרוסת עגבנייה ופרוסת שום
  4. מפזרים מלח פלפל
  5. הכנת המלית: שוטפים היטב את האורז
  6. בסיר עם שמן זית מזהיבים קלות בצל ואח"כ מוסיפים שום קצוץ
  7. מוסיפים לסיר את העדשים ומערבבים
  8. מוסיפים לסיר את האורז המסונן, בהרט, מלח, ופלפל
  9. מבשלים כ-2 דקות על להבה בינונית
  10. יוצקים כוס מים, מערבבים ומניחים בצד לקירור
  11. מילוי ובישול הקישואים: מחממים תנור ל-185 מעלות
  12. ממלאים את הקישואים ומניחים בתוך הסיר ומכסים הסיר
  13. מבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות. הערה: במידה וחסרים נוזלים מוסיפים עוד מים
  14. מכניסים את הסיר לתנור ל-15 דקות
  15. מסירים את המכסה ואופים 5 דקות נוספות לקבלת גוון זהוב

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *