מתכון מהמטבח השבדי שאוהב הרבה דגים מכל מין וסוג ||| מתכון שמשלב הרבה תיבול שהסקנדינבים אוהבים בכל מאכל ||| אפשר לאכול חם אחרי הטיגון או להחמיץ לאחר הטיגון ולאכול מספר ימים אחרי ההכנה או אפילו בפיקניק ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4-6 מנות)
- 1 ק"ג פילה הרינג בלטי
- קמח שיפון גס
- מלח
- פלפל לבן
- חמאה או שמן זית
למרינדה:
- 350 גרם סוכר
- 300 מ"ל חומץ לבן
- 600 מ"ל מים
- 2 כפות פלפל אנגלי שלם
- 2-4 עלי דפנה
להגשה:
- 2 בצל אדום קלוף
אופן הכנה
- מניחים את פילה ההרינג עם העור כלפי מטה על קרש חיתוך או משטח דומה
- ממליחים אותם ומפזרים מעט פלפל לבן מעל
- מרכיבים את הפילטים בזוגות עם העור כלפי חוץ בשני הצדדים
- מגלגלים את הפילטים בצלחת עם הקמח
- מטגנים את הפילה המקומח בחמאה או שמן זית עד להזהבה משני הצדדים
- אכלו אותם לצד פירה או סלט תפוחי אדמה וחמוציות
- שדרוג: בסיר מערבבים את כל מצרכי המרינדה ומרתיחים כמה דקות
- מניחים את הפילה המטוגן משלב 5, בעודם חמים, זה על גבי זה בקערה או צלחת עמוקה
- יוצקים עליהם את המרינדה החמה ומניחים לכל להתקרר
- מחלקים את הבצל האדום לשניים, פורסים דק ומפזרים מעל הדגים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite