חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת לימון עם אוכמניות ושטרויזל

עוגה עשירה בכל טוב שעיקר המאמץ הוא לרכוש את המצרכים ביחס הנכון ||| עוגה קלסית לכוס תה של אחה"צ שגם קלה להכנה ||| עוגת לימון עם אוכמניות בחושה שאפשר לאכול גם מספר ימים אחרי האפייה אם שומרים בכלי אטום ||| היצירתיים מוזמנים לגוון עם מה שאוהבים ולא רק אוכמניות יכולות להתאים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת לימון עם אוכמניות ושטרויזל (דימוי DALL·E ע"י דני בר)

מצרכים (תבנית מלבנית 27X10 ס"מ)

לבצק

  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפיות גרידת קליפת לימון (או תפוז)
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים L
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 גביע יוגורט 3% (150 מ"ל) או שמנת חמוצה
  • 10 גרם אבקת אפייה
  •  ¼כפית מלח
  • 1.5 כוס קמח
  • 200 גרם אוכמניות טריות / קפואות (או פטל אדום או פטל שחור)

שטרויזל

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: בקערת מיקסר מערבבים את הסוכר וגרידת הלימון
  2. מוסיפים תוך כדי ערבוב מהיר את השמן, תמצית וניל והביצים בזו אחר זו ולסיום מערבבים היטב במשך 2-3 דקות
  3. מוסיפים תוך כדי בחישה את מיץ הלימון ויוגורט, ומבליעים בבלילה
  4. מוסיפים את אבקת האפייה, מלח וקמח ומערבבים עד שהקמח נטמע ומתקבלת עיסת בצק
  5. מוסיפים חצי מכמות האוכמניות ומבליעים אותן היטב בעיסת הבצק
  6. מרפדים תבנית בנייר אפייה
  7. מעבירים את הבצק אל התבנית ומשטחים את פני הבצק
  8. מפזרים את יתר האוכמניות על הבצק ובעזרת כף דוחסים אותן קלות פנימה
  9. הכנת השטרויזל: בקערה קטנה מערבבים את מצרכי השטרויזל
  10. ממוללים את הבצק באצבעות לקבלת תערובת פירורית
  11. מפזרים את הפרורים מעל הבצק שבתבנית
  12. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  13. אופים במשך 30 דקות
  14. מניחים על העוגה רדיד אלומיניום וממשיכים באפייה עוד 25-30 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים
  15. מוציאים מהתנור, מצננים ומעבירים לכלי הגשה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *