עוגה עשירה בכל טוב שעיקר המאמץ הוא לרכוש את המצרכים ביחס הנכון ||| עוגה קלסית לכוס תה של אחה"צ שגם קלה להכנה ||| עוגת לימון עם אוכמניות בחושה שאפשר לאכול גם מספר ימים אחרי האפייה אם שומרים בכלי אטום ||| היצירתיים מוזמנים לגוון עם מה שאוהבים ולא רק אוכמניות יכולות להתאים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית מלבנית 27X10 ס"מ)
לבצק
- 1 כוס סוכר
- 2 כפיות גרידת קליפת לימון (או תפוז)
- 1/2 כוס שמן
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים L
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 גביע יוגורט 3% (150 מ"ל) או שמנת חמוצה
- 10 גרם אבקת אפייה
- ¼כפית מלח
- 1.5 כוס קמח
- 200 גרם אוכמניות טריות / קפואות (או פטל אדום או פטל שחור)
שטרויזל
- ½ כוס קמח
- ¼ כוס סוכר דמררה
- 50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
אופן הכנה
- הכנת הבצק: בקערת מיקסר מערבבים את הסוכר וגרידת הלימון
- מוסיפים תוך כדי ערבוב מהיר את השמן, תמצית וניל והביצים בזו אחר זו ולסיום מערבבים היטב במשך 2-3 דקות
- מוסיפים תוך כדי בחישה את מיץ הלימון ויוגורט, ומבליעים בבלילה
- מוסיפים את אבקת האפייה, מלח וקמח ומערבבים עד שהקמח נטמע ומתקבלת עיסת בצק
- מוסיפים חצי מכמות האוכמניות ומבליעים אותן היטב בעיסת הבצק
- מרפדים תבנית בנייר אפייה
- מעבירים את הבצק אל התבנית ומשטחים את פני הבצק
- מפזרים את יתר האוכמניות על הבצק ובעזרת כף דוחסים אותן קלות פנימה
- הכנת השטרויזל: בקערה קטנה מערבבים את מצרכי השטרויזל
- ממוללים את הבצק באצבעות לקבלת תערובת פירורית
- מפזרים את הפרורים מעל הבצק שבתבנית
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים במשך 30 דקות
- מניחים על העוגה רדיד אלומיניום וממשיכים באפייה עוד 25-30 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים
- מוציאים מהתנור, מצננים ומעבירים לכלי הגשה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite