לחם מחמצת טעים ובריא שמשלב את טעם המחמצת של הלחם עם המרקם והטעם המתקתק של הפיסטוקים ||| לחם מתאים לצד סלטים או פסטות וכמו כן הוא יכול להיות מרכיב מרכזי בארוחת בוקר או צהרים ||| ראו את השיעור שלנו על מחמצת כאן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (כיכר גדולה או שתיים קטנות)
- 500 גרם קמח
- 200 גרם קמח שיפון
- 150 גרם מחמצת שיפון או כל מחמצת שיש לכם
- ½ כוס סובין שיבולת שועל או לחילופין ¼ כוס פשתן טחון + ½ כוס שומשום
- ½ כוס גרעיני חמניות
- ½ כוס פיסטוקים קלויים
- 2.5 כוסות מים
- 1כף מלח
לקימוח
לעיצוב
- מפית תחרה (הדוגמה במפית היא שתהיה על הלחם)
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבלים באטיות את הקמחים והמחמצת לאיחוד
- מוסיפים את יתר החומרים היבשים פרט למלח, תוך כדי ערבול איטי
- יוצקים את המים ומערבלים 3-4 דקות נוספות
- מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל במשך 8-10 דקות
- מקמחים קערה רחבה ומניחים את הבצק בקערה, להתפחה
- מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה למשך שעה עד שעה וחצי
- לשים היטב את הבצק ומוציאים ממנו את האוויר
- לשים ומקפלים את הבצק מהצדדים פנימה
- מכסים ונותנים לו לנוח שעה נוספת
- מחלקים את הבצק לשני כדורים ומניחים על השולחן למנוחה של 20-30 דקות
- מעצבים את כדורי הבצק לצורה הרצויה ומניחים בסלסילה מרופדת במגבת (או בבד כותנה) שקמח או קמח תירס מפוזר על המגבת
- מכסים ומכניסים למקרר למנוחה של 12שעות
- מניחים בתנור אבן שמוט או סיר ברזל יצוק ומחממים את התנור בחום גבוה במשך כחצי שעה
- בינתיים הופכים על נייר אפייה את כיכרות הבצק שהיו במקרר
- מסלקים במברשת את עודפי הקמח
- מרססים קלות מים על פני הכיכרות ופורשים עליהן את המפית שבחרנו ומהדקים את המפית קלות בעזרת האצבעות
- בוזקים על המפית כמות נדיבה של קמח לבן או קמח תירס דק
- מסירים בעדינות את המפית וחושפים את הדוגמה
- מוציאים את סיר הברזל מהתנור אחרי החימום ומניחים בתוכו את הכיכר הבצק המעוצבת
- מכסים את הסיר בעזרת נייר אפייה
- מכוונים חום התנור ל- 250 מעלות
- אופים במשך 20 דקות
- מסירים את המכסה מעל הסיר וממשיכים לאפות עוד 15-20 דקות, לקבלת גוון זהוב אחיד
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite