חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סיפורו של מתכון: שייטרהאופן או מאפה מְדוּרָה Scheiterhaufen

מתכון שעושים משאריות לחם שהופכות לעוגה מדהימה ||| המתכון אמיתי שהוכן על ידי מספר עמיתים אבל הפעם התמונה שלנו הוכנה על פי הנחיות שלי בתכנת AI ולא צולמה במצלמת הטלפון או רפלקס ||| חיסכון במצרכים הוא מהות המנה ומתוקה הזו וזה מה שמתאים לעת הזו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת מדורה קיפפרלקוכה או שיטרהאופן Scheiterhaufen (צילום DALL E ע"י דני בר)

מהו מאפה שייטרהאופן Scheiterhaufen

מאפה זה עם השם המוזר נמצא בכל המטבחים של מרכז אירופה ונקרא בשמות שונים ומשונים: בבוואריה הגרמנית זה Scheiterhaufen ואילו באוסטריה זה קיפפרלקוכה Kipferlkoch, ביער השחור העוגה נקראת אופנשלופפר Ofenschlupfer ואילו בסלובניה, סלובקיה או צ'כיה זה זמלובקה Žemlovka, (או žemľovka) ואפילו זמלבבה zemlbába.

המאפה דומה במעט לפודינג לחם עליו סיפרנו בעבר או גם למאפה Budín de pan בדרום אמריקה.

מדובר על מאפה שעושה שימוש בלחם או לחמניות שהתיישנו במעט והתעייפו, עם תוספות שהופכות את הכל למאפה שכל אחד אוהב ואפשר לאכול חם או קר.

הטוויסט בעלילה

המיוחד במאפה זה והמבדיל אותו הפודינג הלחם האנגלי הוא שכאן מוסיפים פרי – תפוחי עץ או אגסים בדרך כלל, ולא שוקולד או ממרח אחר, וכמובן לחם או לחמניות שידעו ימים יפים יותר. ישנן דרכים שונות להכנת המאפה אבל רובן ככולן עושות שימוש בלחמניות ישנות חתוכות ומושרות בחלב מעורבב עם ביצים. לאחר מכן מניחים את המסה בתבנית משומנת וממלאים בשכבות תפוחים מגוררים, קינמון, סוכר, שקדים וצימוקים שהושרו קודם לכן ברום. השכבה האחרונה חייבת להיות מורכבת מפירורי הלחם. את המנה אופים בתנור בחום בינוני עד להזהבה. ועכשיו המתכון.

הערה: התמונה שלנו הפעם, לראשונה, תוצאה של אילוסטרציה בתוכנת DALL·E 2 עפ"י הנחיות שלי.

מצרכים (4 מנות)

לרוטב וניל

  • 1/2 ליטר חלב (אפשר חלב ללא לקטוז או סויה או קוקוס)
  • 100 גרם סוכר
  • 40 גרם אבקת פודינג וניל (1/2 שקית)

לציפוי

לשימון התבנית

  • חמאה

אופן הכנה

  1. משרים לילה את הצימוקים בכוס רום
  2. קולפים ומגרענים את תפוחי העץ
  3. חותכים את תפוחי העץ והצימוקים שהושרו ברום לפרוסות דקות
  4. חותכים את הלחמניות (או לחם לבן) לפרוסות
  5. בקערה גדולה משרים את פרוסות הלחמניות בחלב כך שייספג כולו בלחמניות
  6. טורפים יחד את הסוכר והביצה ויוצקים על הלחמניות הספוגות בחלב
  7. לאחר שבלילת הביצה נספגת, מוסיפים את תערובת תפוחי העץ והצימוקים ומערבבים לאחידות
  8. יוצקים את תערובת הלחמניות ותפוחי-עץ לתוך תבנית עמוקה משומנת
  9. הכנת רוטב וניל: בסיר קטן מחממים את החלב עם סוכר ואבקת פודינג
  10. יוצקים מחצית מהפודינג על תערובת הלחם בתבנית
  11. מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים כ- 35 דקות
  12. הכנת הציפוי: בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב
  13. מוציאים את התבנית עם המאפה (שעדיין רך ולא מוכן)
  14. מורחים את המקצפת על המאפה
  15. מכניסים לתנור ל- 10 דקות נוספות לקבלת השחמה יפה

הגשה

מערבבים את מחצית תערובת הפודינג שנותרה עם מעט חלב ליצירת רוטב וניל. מגישים פרוסת או נתח עוגה עם מעט רוטב וניל.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *