חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: לחם אבוד Bread pudding בודין דה פאן

מה עושים עם שאריות לחם אחרי החג או הסופ"ש ||| התשובה קיימת כבר מאות שנים ברחבי העולם ||| תמצאו את עוגת שאריות הלחם במטבח האמריקאי, דרום אמריקאי, הגרמני, אנגלי ועוד ||| כל הפרטים וגם מתכון בהמשך…

לחם פודינג (צילום Pixabay)

פשטידת לחם פודינג

פודינג לחם הוא קינוח על בסיס לחם ישן והוא פופולרי במטבחים של מדינות רבות. לחם אבוד עשוי לחם ישן (כשמו כן הוא), חלב או שמנת, המכיל בדרך כלל ביצים, סוג של שומן כמו שמן או חמאה. יש לחם פודינג מתוק ויש גם מלוח ובהתאם מגוון המרכיבים האחרים. להכנת פודינג של לחם מתוק ניתן להוסיף סוכר, סירופ, דבש, מייפל, פירות יבשים, אגוזים, כמו גם בתבלינים כמו קינמון, אגוז מוסקט, תירס או וניל. את הלחם משרים בנוזלים, מערבבים עם שאר המרכיבים ואופים.

פודינגים מלוחים עשויים להיות מוגשים כמנות עיקריות, ואילו פודינג מתוק נאכל בדרך כלל כקינוח.

גרסה לכל לאום

  • פיליפינים פודינג לחמי בננה פופולרי
  • מקסיקו ישנה מאכל דומה שנאכל בתקופת התענית שלפני הפסחא Lent ובעיקר ביום שישי הטוב ונקרא Capirotada de vigilia
  • בריטניה קוראים למאכל Wet Nelly על שם נלסון שמאמינים שהוא אהב את המאכל וקראו לו גם בעבר עוגת נלסון Nelson Cake.
  • פודינג לחם היה אחד המאכלים שקציני צבא רוד איילנד Rhode Island אכלו ביום העצמאות במצור על פטרסבורג בשנת 1864.
  • בלואיזיאנה זהו קינוח המוגש עם קוקטייל מתוק על בסיס ויסקי או רום ואוכלים אותו חם עם כדור גלידת וניל
  • בלגיה נהוג לתבל המאכל עם סוכר חום, קינמון, צימוקים או תפוחי עץ
  • קנדה נוהגים להמתיק עם סירופ מייפל
  • הונגריה קוראת למאכל Máglyarakás ונוהגים לצפות המאכל באגווש, לפני האפייה
  • בצפון מזרח גרמניה נוהגים להשתמש בלחם שחור וקוראים למאכל בהתאם Schwarzbrotpudding
  • פורטו-ריקו משרים את הלחם בחלב קוקוס למשך הלילה ומגישים את המאפה עם ליקר גויאבה ורום, צימוקים וגם בננות מתוקות
  • בארגנטינה המאכל נקרא בודין דה פאן Budín de pan ואילו הברזילאים קוראים לו פודים דה פאו Pudim de pão
  • בפנמה המאכל נקרא Mamallena
  • בצ'ילה המאכל נקרא בודין דה פאן Budín de pan וגם קולגיאל Colegial
  • בארובה Aruba קוראים לו פאן בולו Pan bolo
  • הקובנים מגישים את המאכל עם ריבת גויאבה וקוראים לו פודין Pudin

מתכון: פשטידת לחם פודינג Budin de pan

מצרכים

  • 2 כוסות חלב
  • 2 כפות שמן זית עדין* (או 3 כפות חמאה מומסת)
  • מעט שמן לשימון התבנית
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/3 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 1/2 כיכר חלה או לחם שחור, חתוך לקוביות בגודל 5X5 ס"מ (בערך 5-6 כוסות)
  • 2 ביצים טרופות

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל -180 מעלות
  2. מחממים בסיר קטן על להבה נמוכה, חלב, שמן זית (או חמאה), וניל, סוכר ומלח
  3. המשך בבישול רק עד שמקבלים בלילה אחידה ואחר נקרר הבלילה
  4. בינתיים, יש לשמן תבנית אפיה רגילה או עגולה 24
  5. ממלאים התבנית בקוביות הלחם
  6. מוסיפים הביצים לבלילת החלב שהתקררה ומקציפים
  7. יוצקים הבלילה על קוביות הלחם בתבנית
  8. אופים במשך 30-45 דקות, או עד שהקרם אחיד מתייצב אך עדיין מעט מתנדנד ושולי הלחם שחומים
  9. מגישים חם או בטמפרטורת החדר

בתיאבון

* לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית 75% מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות שומן כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים לצ'ינו, ארבקינה, קורינייקי ופיקואל ולא תצטערו.

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *