מתכון: עוגת תפוחים ללא סוכר של ז'נט

מתכונים של פעם, מספר המתכונים של אביבה בר ||| עוגת תפוחים עשירה וקלה להכנה ||| עוגה ללא סוכר אבל מתוקה כמו שאוהבים ||| אפשר בסגנון לינצנר טורט או עוגה רגילה ||| אפשר להעשיר העוגה עם צמוקים או חמוציות ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

פנדודי תפוחים (צילום יח"צ חו"ל)

ספר המתכונים של אביבה

בסוכות 2006, ערכנו פרויקט משפחתי והכנו ספר מתכונים משפחתי עם כ-200 מתכונים והעלינו אותו במצגת לרווחת כוווולם. קראנו לפרויקט ספר המתכונים של אביבה בר. באתר נעלה מעת לעת מתכונים מספר המתכונים הזה. לחלק מהמתכונים יש גם סיפור ולחלק מהמתכונים יש שם קוד המצביע על מקום המתכון (חברים וחברות, שכנות ועוד).

העוגות של ז'נט

ז'נט, אימי ז"ל, הייתה ידוע בקרב כל השכנים בשכון עממי, רמתיים (היום חלק מהוד השרון), כאופת עוגות מיוחדות וטעימות. מתכוני העוגות של ז'נט היו שם דבר בקרב השכנות ללא קשר למוצא העדתי (והיו בשכונה מכל התפוצות – פולין, אוסטריה, צ'כוסלובקיה, תימן, עירק, פרס ועוד). לאימי היו גם מתכוני עוגיות כמו זה.

מצרכים (כ-40 עוגיות)

לבצק

 
- פרסומת -

 
  • 350 גרם קמח תופח
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 150 גרם שמן זית עדין* (או 200 גרם חמאה)
  • 1 חלמון ביצה

למלית

  • ממתיק נוזלי בכמות השווה ל-1/2 כוס סוכר
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 1 כפית קינמון
  • 4-5 תפוחי עץ גרנד אלכסנדר, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 3-4  כפות פירורי לחם

אופן הכנה

  1. מערבבים את כל מצרכי הבצק
  2. מכסים את הקערה ומניחים במקרר לחצי שעה
  3. מערבבים בקערה את הממתיק, מיץ הלימון וקינמון
  4. מוסיפים את קוביות תפוחי העץ ומערבבים
  5. משרים כשעה (יש לערבב מדי פעם)
  6. מקמחים קלות את משטח העבודה
  7. מחלקים את הבצק לשניים
  8. מחממים תנור ל-180 מעלות
  9. מרפדים תבנית בנייר אפייה
  10. מרדדים חלק אחד לעלה בגודל תבנית האפייה ומניחים בתבנית
  11. מפזרים על הבצק מעט פירורי לחם
  12. מפזרים את תפוחי העץ לשכבה אחידה
  13. מטפטפים מעט מהנוזלים שנותרו בקערה
  14. מרדדים את המחצית השנייה של הבצק ומכסים את המילוי
  15. אופים כ-30 דקות, עד הזהבה

שדרוג לינצנר

אפשר לחתוך את הבצק לרצועות ולהניח אותם על המילוי שתי וערב

בתיאבון

* לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית 75% מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות שומן כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים לצ'ינו, ארבקינה, קורינייקי ופיקואל ולא תצטערו

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: