מתכון: העוגיות הממולאות של ז'נט

מתכונים של פעם, מספר המתכונים של אביבה בר ||| עוגיות שיש לאכול טריות תוך 3-4 ימים אבל אל דאגה…לא ישארו ||| אפשר להעשיר העוגיות עם תוספות מגוונות כיד הדמיון ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

עוגיות ממולאות של ז'נט (צילום דני בר)

ספר המתכונים של אביבה

בסוכות 2006, ערכנו פרויקט משפחתי והכנו ספר מתכונים משפחתי עם כ-200 מתכונים והעלינו אותו במצגת לרווחת כוווולם. קראנו לפרויקט ספר המתכונים של אביבה בר. באתר נעלה מעת לעת מתכונים מספר המתכונים הזה. לחלק מהמתכונים יש גם סיפור ולחלק מהמתכונים יש שם קוד המצביע על מקום המתכון (חברים וחברות, שכנות ועוד).

העוגות של ז'נט

ז'נט, אימי ז"ל, הייתה ידוע בקרב כל השכנים בשכון עממי, רמתיים (היום חלק מהוד השרון), כאופת עוגות מיוחדות וטעימות. מתכוני העוגות של ז'נט היו שם דבר בקרב השכנות ללא קשר למוצא העדתי (והיו בשכונה מכל התפוצות – פולין, אוסטריה, צ'כוסלובקיה, תימן, עירק, פרס ועוד). לאימי היו גם מתכוני עוגיות כמו זה.

מצרכים (כ-40 עוגיות)

לבצק

  • 150 גרם שמן זית עדין* (או 200 גרם חמאה)
  • 1 חלמון ביצה
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 350 גרם קמח תופח

למלית

  • 300 גרם קונפיטורה תות
  • 150 גרם אגוזי פקאן טחונים
  • 4 כפות סוכר וניל
  • 1 כפית קינמון
  • 4-5 יחידות רחת לוקום חתוכות למלבנים דקים

לקישוט

  • אבקת סוכר

אופן הכנה

  1. מערבבים היטב את כל חומרי הבצק, למעט הקמח
  2. לאחר שמקבלים תערובת אחידה מוסיפים את הקמח בהדרגה, תוך לישה
  3. לשים את הבצק עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש
  4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות
  6. מרפדים תבנית התנור בנייר אפייה
  7. מקמחים קלות את משטח העבודה
  8. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים
  9. מרדדים כל חלק בתורו למלבן שגודלו קטן במקצת מזה של תבנית התנור
  10. מורחים שכבה דקה של קונפיטורה
  11. מפזרים מעל שכבה דקה מתערובת האגוזים, סוכר וניל וקינמון
  12. מסדרים שורה של פרוסות רחת לוקום סמוך לאחת מצלעותיו הקצרות של המלבן
  13. מגלגלים לגליל ומניחים בתבנית
  14. חוזרים על הפעולה עם 3 חלקי הבצק הנוספים
  15. אופים בתנור כ-30 דקות או עד הזהבה

הגשה

  1. פורסים את העוגיות באלכסון, בעודן חמות
  2. לאחר שהן מתקררות מפזרים עליהן אבקת סוכר

בתיאבון

* לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית 75% מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות שומן כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים לצ'ינו, ארבקינה, קורינייקי ופיקואל ולא תצטערו

כתיבת תגובה