עוגיות עשירות וקלות להכנה ||| אווריריות וצבעוניות תודות לחמוציות ולשיבולת שועל ||| עוגיות שיש לאכול טריות תוך 3-4 ימים אבל אל דאגה…לא ישאל לכם כלום גם אחרי יומיים ||| אפשר להעשיר העוגיות עם תוספות של שבבי אגוזים או שקדים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (25-30 עוגיות)
- 3 כוסות קמח מלא (אפשר קמח לבן או חצי מלא וחצי לבן)
- 5 כוס שיבולת שועל גסה
- 70 גרם שמן זית עדין* (או 100 גרם חמאה רכה)
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות חלב
- 1 ביצה L
- 1 כוס + 1 כף קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- 1/2 כוס חמוציות ללא סוכר
אופן הכנה
- בקערת מערבל מערבלים שמן זית (או חמאה) וסוכר למרקם קרמי אוורירי
- מוסיפים תמצית וניל, ביצה וחלב ומערבלים לתערובת אחידה
- בקערה נפרדת מערבבים קמח, מלח ואבקת אפייה
- מקפלים את תערובת הקמח לתערובת הסוכר
- מוסיפים את שיבולת השועל והחמוציות ומערבבים לקבלת מסה אחידה
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפיה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- בידיים רטובות יוצרים עיגולים בקוטר 5-6 ס”מ
- משטחים אותם מעט ושמים באופן מרווח בתבנית האפייה
- אופים 12-15 דקות עד שהעוגיות בצבע חום בהיר יפה
הגשה
מצננים היטב ושומרים בכלי סגור.
בתיאבון
* לדעתנו תבחרו שמן זית מהזנים לצ'ינו, ארבקינה, קורינייקי ופיקואל ולא תצטערו