חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגיות עם חמוציות

עוגיות עשירות וקלות להכנה ||| אווריריות וצבעוניות תודות לחמוציות ולשיבולת שועל ||| עוגיות שיש לאכול טריות תוך 3-4 ימים אבל אל דאגה…לא ישאל לכם כלום גם אחרי יומיים ||| אפשר להעשיר העוגיות עם תוספות של שבבי אגוזים או שקדים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות עם חמוציות (צילום דני בר)

מצרכים (25-30 עוגיות)

  • 3 כוסות קמח מלא (אפשר קמח לבן או חצי מלא וחצי לבן)
  • 5 כוס שיבולת שועל גסה
  • 70 גרם שמן זית עדין* (או 100 גרם חמאה רכה)
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות חלב
  • 1 ביצה L
  • 1 כוס + 1 כף קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס חמוציות ללא סוכר

אופן הכנה

  1. בקערת מערבל מערבלים שמן זית (או חמאה) וסוכר למרקם קרמי אוורירי
  2. מוסיפים תמצית וניל, ביצה וחלב ומערבלים לתערובת אחידה
  3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, מלח ואבקת אפייה
  4. מקפלים את תערובת הקמח לתערובת הסוכר
  5. מוסיפים את שיבולת השועל והחמוציות ומערבבים לקבלת מסה אחידה
  6. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפיה
  7. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  8. בידיים רטובות יוצרים עיגולים בקוטר 5-6 ס”מ
  9. משטחים אותם מעט ושמים באופן מרווח בתבנית האפייה
  10. אופים 12-15 דקות עד שהעוגיות בצבע חום בהיר יפה

הגשה

מצננים היטב ושומרים בכלי סגור.

בתיאבון

* לדעתנו תבחרו שמן זית מהזנים לצ'ינו, ארבקינה, קורינייקי ופיקואל ולא תצטערו

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *