מה יותר ישראלי מהמנה המנחמת הזו ||| חלה ביתית קלה ומפתה שהריח יעורר התיאבון ||| שקשוקה ישראלית עסיסית בחריפות על פי הטעם ||| שילוב מתאים ומנחם, בכל בית ולכל עת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מתכון: חלה
מצרכים (2 תבניות עגולות)
- 1 ק"ג קמח
- 30 גרם שמרים יבשים
- 30 גרם סוכר
- 2 ביצים XL
- 2 כפות מלח
- 3/4 כוס שמן זית
- 450 סמ"ק מי ברז
אופן הכנה
- במיקסר עם וו לישה נערבב את הקמח, שמרים, סוכר ומים במשך 2 דקות
- לאחר מכן תוך המשך ערבוב נוסיף השמן, ביצים והמלח
- נמשיך בלישה עוד כ- 10 דקות
- נוסיף המים ונמשיך בלישה עוד 10 דקות או עד שמקבלים בצק חלק וגמיש
- מכסים את קערת הבצק לתפיחה של כשעה עד להכפלת נפח
- מוציאים אוויר מהבצק ולשים קמעה
- נחלק למספר כדורים שנרצה
- נכסה לחצי שעה להתפחה שניה
- נחמם תנור ל- 180 מעלות
- יוצרים כדורי בצק ומסדרים בתבנית עגולה מספר כדורים לא צפוף (הכדורים תופחים בתנור)
- מכניסים לתנור ל- 30-40 דקות עד הזהבה
הערה: ניתן להכין גם חלת צמה – יש עוד מתכונים כאן
מתכון: שקשוקה
מצרכים
- 10 עגבניות טריות חתוכות לקוביות
- 1-2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
- 5 ביצים L
- 1 ראש שום
- 2 פלפל חריף
- שמן זית
- פלפל שחור
- מלח
אופן הכנה
- מחממים מחבת עם שמן זית על להבה בינונית
- מוסיפים את העגבניות החתוכות
- שוברים לקערה את הביצים
- מוסיפים לביצים מלח ופלפל
- אחרי שהעגבניות התבשלו מוסיפים את הגמבה ואת הביצים
- מבשלים במשך 15-10 דקות
עוד מתכוני שקשוקה
שקשוקה, פפרונטה או לצ'ו וכל מה שביניהם
בתיאבון