חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת גזר ודלעת בניחוח תפוזים

חגיגה של צבעים, ריחות וטעמים שמתחברים יחד למשהו שהוא גם מנחם וגם מרענן ||| עוגה רכה, עסיסית, עם מרקם שמזכיר קצת עוגת ספוג אבל עשירה יותר, כמעט כמו לחם בננה, בזכות הירקות המגוררים שמוסיפים לה לחות טבעית ||| הגזר מוסיף מתיקות עדינה וצבע כתום עמוק, בזמן שהדלעת נותנת מרקם קטיפתי וטעם מעט אגוזי ||| השילוב של הגזר והדלעת יחד יוצרים בסיס עשיר ומאוזן ||| קליפת תפוז מגוררת ותוספת קטנה של מיץ תפוזים נותנים ניחוח הדרי שמרענן את כל הסיפור ויוצר קונטרסט מעניין למתיקות של העוגה ||| העוגה הזו נוטה להשתבח אחרי יום-יומיים, כשהטעמים מתמזגים ||| אפשר לצפות אותה בגנאש קל של גבינת שמנת, או להשאיר אותה עירומה ופשוט לפזר מעליה אבקת סוכר כי היא עומדת בזכות עצמה ||| אם בא לך, אפשר להפוך אותה גם לעוגת בוקר מושלמת או קינוח אלגנטי – תלוי בהגשה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת גזר (אילוסטרציה שנוצרה עם DALL·E, ע"י דני בר)

מצרכים (2 תבניות אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף)

לפיזור מעל

שלבי הכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבניות
  2. הכנת הבלילה: בביין מרי Bain-marie (אמבט מרים – סיר אדים כפול) מחממים את הביצים עם הסוכר עד שהבלילה מגיעה ל-45 מעלות (או עד להמסה מוחלטת של הסוכר)
  3. מעבירים את התערובת למְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו מקצף ומקציפים במהירות גבוהה במשך 6 דקות עד קבלת קצף יציב
  4. מעבירים את מהירות המיקסר לנמוכה ומוסיפים שמן בהדרגה
  5. עוצרים את המיקסר ומקפלים פנימה בתנועות יד את הגזר והדלעת
  6. הכנת התערובת היבשה: בקערה מאחדים את הקמח, אבקת אפייה, תבלינים, אגוזים, צימוקים, מלח, תמצית וניל וגרידת תפוז
  7. מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הביצים ומערבבים לקבלת בצק אחיד
  8. יוצקים את הבצק לתבניות המשומנות
  9. אופים במשך 35-30 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים
  10. מפזרים על העוגה אבקת סוכר

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *