חגיגה של צבעים, ריחות וטעמים שמתחברים יחד למשהו שהוא גם מנחם וגם מרענן ||| עוגה רכה, עסיסית, עם מרקם שמזכיר קצת עוגת ספוג אבל עשירה יותר, כמעט כמו לחם בננה, בזכות הירקות המגוררים שמוסיפים לה לחות טבעית ||| הגזר מוסיף מתיקות עדינה וצבע כתום עמוק, בזמן שהדלעת נותנת מרקם קטיפתי וטעם מעט אגוזי ||| השילוב של הגזר והדלעת יחד יוצרים בסיס עשיר ומאוזן ||| קליפת תפוז מגוררת ותוספת קטנה של מיץ תפוזים נותנים ניחוח הדרי שמרענן את כל הסיפור ויוצר קונטרסט מעניין למתיקות של העוגה ||| העוגה הזו נוטה להשתבח אחרי יום-יומיים, כשהטעמים מתמזגים ||| אפשר לצפות אותה בגנאש קל של גבינת שמנת, או להשאיר אותה עירומה ופשוט לפזר מעליה אבקת סוכר כי היא עומדת בזכות עצמה ||| אם בא לך, אפשר להפוך אותה גם לעוגת בוקר מושלמת או קינוח אלגנטי – תלוי בהגשה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2 תבניות אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף)
- 3 ביצים L
- 250 גרם סוכר
- 200 גרם שמן
- 100 גרם גזר מגורד (2-1 גזרים)
- 100 גרם דלעת מגורדת
- 220 גרם קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1 כפית תערובת תבלינים (קִנָּמוֹן, הל, ג'ינג'ר, ציפורן, מוסקט)
- 60 גרם אגוזי מלך
- 60 גרם צימוקים
- קורט מלח
- ½ כפית תמצית וניל
- 1 תפוז – גרידת הקליפה
לפיזור מעל
- מעט אבקת סוכר
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבניות
- הכנת הבלילה: בביין מרי Bain-marie (אמבט מרים – סיר אדים כפול) מחממים את הביצים עם הסוכר עד שהבלילה מגיעה ל-45 מעלות (או עד להמסה מוחלטת של הסוכר)
- מעבירים את התערובת למְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו מקצף ומקציפים במהירות גבוהה במשך 6 דקות עד קבלת קצף יציב
- מעבירים את מהירות המיקסר לנמוכה ומוסיפים שמן בהדרגה
- עוצרים את המיקסר ומקפלים פנימה בתנועות יד את הגזר והדלעת
- הכנת התערובת היבשה: בקערה מאחדים את הקמח, אבקת אפייה, תבלינים, אגוזים, צימוקים, מלח, תמצית וניל וגרידת תפוז
- מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הביצים ומערבבים לקבלת בצק אחיד
- יוצקים את הבצק לתבניות המשומנות
- אופים במשך 35-30 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים
- מפזרים על העוגה אבקת סוכר
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…