חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת גבינה ושוקולד באסקית

עוגה באסקית קלסית תוכלו למצוא כאן גאטו באסק  Gâteau Basque ||| עוגת גבינה באסקית מיתולוגית ומסורתית תוכלו למצוא כאן ||| עוגה שבה תקבלו שילוב משגע של גבינה ושוקולד כאשר השומן מגיע מהגבינות המשובחות שלכם ||| כל הפרטים ומתכון בהמשך…

עוגת גבינה בסקית (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (תבנית קפיצית 24 ס"מ)

לפיזור

  • 1/2 כוס אבקת קקאו מנופה

אופן הכנה

  1. משמנים ומרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה כאשר משאירים שוליים גבוהים מהתבנית כי העוגה עולה מאוד וצונחת מעט כאשר היא מתקררת
  2. בקערת זכוכית בינונית שמים את השוקולד המריר וממיסים במיקרוגל במספר פולסים, עד להמסה וקבלת עיסת שוקולד חלקה
  3. בסיר קטן מחממים את השמנת עד לסף רתיחה
  4. מסירים מהלהבה ומוסיפים לסיר תוך כדי בחישה מהירה ובזרם דק את השוקולד שהמסנו
  5. מערבבים היטב את השמנת והשוקולד לקבלת גנאש חלק ומבריק
  6. מצננים את הגנאש
  7. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את גבינת השמנת, סוכר ותמצית וניל עד לקבלת קרם רך ואחיד
  8. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה תוך כדי ערבול והקצפה, עד שהביצים נבלעות היטב בגבינה
  9. מוסיפים לקערת הגבינה את גנאש השוקולד, קורנפלור וקקאו ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה
  10. יוצקים את תערובת הגבינה לתבנית המרופדת ומשטחים קלות את פני התערובת
  11. מחממים תנור ל- 220 מעלות
  12. אופים במשך 35-40 דקות, עד שפני העוגה מקבלים גוון חום מאוד עד חריכה בשוליים
  13. מוציאים את התבנית מהתנור בזהירות רבה. הערה: העוגה בשלב זה עדיין רוטטת ונוזלית מבפנים
  14. מצננים לטמפרטורת חדר ואח"כ מעבירים למקרר
  15. מגישים קר עם מעט קקאו מעל

טיפ: אפשר לרפד את בסיס העוגה בתחתית התבנית עם שברי עוגיות או להכין בסיס מבצק פריך

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Bon Appétit

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *