מתכון: מרק אָשֵה רֶשְתֶה פרסי Ash-e-reshteh آش رشته

מרק מנחם עשיר בקטניות, עשבי תיבול ופסטה שהוא גם טבעוני ||| הגרסה הפרסית למרק חרירה הצפון־אפריקאי ||| זה סוג של āsh -מרק סמיך פרסי שמכיל רשטה – אטריות, וגם קשק – מין יוגורט מיובש ||| אש רשטה הוא מרק עתיק יומין בפרס שהשתנה עם הזמן ובמאה ה-6 נוסף לו מרכיב הרשטה – אטריות שהגיעו מסין ||| אשה רשטה הוא מנה חגיגית שמוגשת בחגים כמו נורוז Nowruz نوروز – ראש השנה וחג האביב הפרסי, סיזדה בדאר Sizdah Bedar  سیزده‌بدر – שהוא יום הטבע, או סתם ביום חורף, כי האטריות הן סמל למזל טוב לשנה החדשה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק אָשֵה רֶשְתֶה פרסי (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

המצרכים

לטיגון

לתוספות

  • 4 בצל, פרוס דק
  • 6-9 שיני שום, פרוסות
  • 2 כפות נענע יבשה

להגשה

  • יוגורט (טבעונים או רגישים ללקטוז, אפשר לוותר)

אופן הכנה

  1. משרים את החומוס והשעועית בהרבה מים 12 שעות לפחות (נהוג למשך הלילה)
  2. בסיר גדול מבשלים את החומוס ושעועית עד לריכוך. מסננים ושומרים בצד.
  3. קוצצים את כל עשבי התיבול, ומנגולד, ומניחים בצד
  4. במחבת מטגנים את הבצל הפרוס עד שקיפות או טיפה הזהבה, מסננים מהשמן ומניחים בצד
  5. במחבת מטגנים את השום בעדינות עד להזהבה קלה
  6. מכבים את הלהבה ומוסיפים למחבת השום את הנענע היבשה תוך כדי ערבוב, מעבירים לצלחת ומניחים בצד
  7. הכנת המרק: בסיר גדול מרתיחים 6 כוסות מים עם העדשים
  8. אחרי הרתיחה מכבים הלהבה ומשאירים העדשים למשך 30 דקות עד ריכוך
  9. מוסיפים את עשבי התיבול ומבשלים על להבה בינונית 30 דקות נוספות
  10. ממשיכים לבשל הל להבה בינונית ומוסיפים את החומוס ושעועית המרוככים, מחצית מהבצל מטוגן, מחצית מהשום המטוגן עם נענע ומערבבים
  11. מתבלים בכורכום, פלפל שחור ומלח, ומביאים לרתיחה קלה
  12. מוסיפים את הפסטה ומבשלים עוד כ- 30 דקות על להבה נמוכה

הגשה

מחלקים המנות לצלחות הגשה עמוקות, ומפזרים מעל קמצוץ בצל מטוגן (ממה ששמרנו בצד), קמצוץ מהשום מטוגן עם נענע ומעל הכול כף יוגורט..

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

כתיבת תגובה