שבלול בצק שמרים אוורירי עם מלית אביבית לחג האביב ובכלל ||| מלית עסיסית ואגוזית עם קורטוב של רום הולכים כל כך טוב ביחד ||| מאכל עממי לפסחא באוסטריה ובכלל שמוכל בכל בית גם בישראל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית עגולה 26 ס"מ)
לבצק
- 500 גרם קמח
- 30 גרם שמרים טריים
- 200 מ"ל חלב פושר
- 80 גרם חמאה
- 70 גרם סוכר
- 2 ביצים XL
- 1/2 כפית מלח
- 1 לימון – קליפה מגורדת
למילוי
- 200 גרם אגוזי לוז קצוצים
- 80 גרם צימוקים קצוצים
- 70 גרם סוכר
- 2 כפות רום כהה
- 1 חלבון ביצה
לציפוי
- חמאה למריחה
- 1 חלמון ביצה
- 5-7 אגוזי לוז קצוצים
לניפוי
אופן הכנה
- מנפים את הקמח לקערה ויוצרים גומה במרכז
- מפוררים פנימה את השמרים, ממיסים בחלב ומכסים את פני השטח בקמח מהשוליים
- מכסים במגבת ומניחים לתפיחה במקום חמים עד שפני הבצק עם בועות
- בסיר קטן ממיסים את החמאה
- מערבבים פנימה את הסוכר, ביצים, מלח וגרידת הלימון
- הערה: לשים לב שהחמאה לא חמה מידי ותבשל הביצים
- מוסיפים את הבלילה לתערובת הקמח ומערבבים לקבלת בצק שמרים חלק
- מכסים ומתפיחים שוב להכפלה
- הכנת המילוי: בקערה מערבבים את אגוזי הלוז עם הצימוקים, סוכר, רום וחלבון ביצה למסה שאפשר יהיה למרוח
- מרדדים את הבצק ליריעה בגודל 20×40 ס"מ
- מורחים את מלית אגוזי הלוז כך שהשוליים יישארו רק בצק
- מגלגלים לקבלת גליל כמו שטרודל
- מניחים את גליל הבצק בתבנית משומנת כמו שבלול
- מניחים לתפיחה נוספת של 30 דקות
- מדללים את החלמון בכמה טיפות מים
- מברישים את שבלול העוגה בבלילת החלמון
- מפזרים אגוזי לוז קצוצים
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים כ- 45 דקות עד השחמה יפה
- כשמתקרר, מפזרים אבקת סוכר
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit