חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: שבלול פסחא מתוק Süßer Osterschneck

שבלול בצק שמרים אוורירי עם מלית אביבית לחג האביב ובכלל ||| מלית עסיסית ואגוזית עם קורטוב של רום הולכים כל כך טוב ביחד ||| מאכל עממי לפסחא באוסטריה ובכלל שמוכל בכל בית גם בישראל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

שבלול פסחא מתוק (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (תבנית עגולה 26 ס"מ)

לבצק

למילוי

לציפוי

לניפוי

אופן הכנה

  1. מנפים את הקמח לקערה ויוצרים גומה במרכז
  2. מפוררים פנימה את השמרים, ממיסים בחלב ומכסים את פני השטח בקמח מהשוליים
  3. מכסים במגבת ומניחים לתפיחה במקום חמים עד שפני הבצק עם בועות
  4. בסיר קטן ממיסים את החמאה
  5. מערבבים פנימה את הסוכר, ביצים, מלח וגרידת הלימון
  6. הערה: לשים לב שהחמאה לא חמה מידי ותבשל הביצים
  7. מוסיפים את הבלילה לתערובת הקמח ומערבבים לקבלת בצק שמרים חלק
  8. מכסים ומתפיחים שוב להכפלה
  9. הכנת המילוי: בקערה מערבבים את אגוזי הלוז עם הצימוקים, סוכר, רום וחלבון ביצה למסה שאפשר יהיה למרוח
  10. מרדדים את הבצק ליריעה בגודל 20×40 ס"מ
  11. מורחים את מלית אגוזי הלוז כך שהשוליים יישארו רק בצק
  12. מגלגלים לקבלת גליל כמו שטרודל
  13. מניחים את גליל הבצק בתבנית משומנת כמו שבלול
  14. מניחים לתפיחה נוספת של 30 דקות
  15. מדללים את החלמון בכמה טיפות מים
  16. מברישים את שבלול העוגה בבלילת החלמון
  17. מפזרים אגוזי לוז קצוצים
  18. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  19. אופים כ- 45 דקות עד השחמה יפה
  20. כשמתקרר, מפזרים אבקת סוכר

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *