חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: לחם מקמח מלא ונבט חיטה

לחם בריא ועשיר בטעמים, שמייצג את החיבור בין מסורת הלחם הכפרי לבין מודעות תזונתית מודרנית ||| קמח מלא, המכיל את כל חלקי גרעין החיטה (הסובין, הנבט והאנדוספרם), מעניק ללחם צבע כהה, טעם אגוזי עמוק ומרקם מעט דחוס ||| קמח מלא עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, מה שהופך אותו לבחירה מזינה עבור מי שמחפש לחם טבעי ומלא בערכים תזונתיים ||| תוספת נבט החיטה משפרת את מרקם הלחם, הופכת אותו לרך יותר ומוסיפה גוון מתוק ועדין ||| לחם מקמח מלא ונבט חיטה מתאים במיוחד לכריכים, טוסטים, או כליווי למרקים וסלטים. הוא משתלב נהדר עם חמאה, אבוקדו, גבינות או ממרחים מתוקים, ויכול לשמש בסיס מצוין לארוחה מזינה ||| המראה הכהה והמרקם הייחודי הופכים אותו לאהוב על מי שמחפש לחם עם אופי ונוכחות על השולחן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לחם אקמק טורקי (דימוי DALL·E ע"י דני בר)

מצרכים (כיכר לחם במשקל 700 גרם)

לבצק מקדים או פוליש Poolish

לבצק

  • 210 גרם קמח מלא
  • 20 גרם נבט חיטה
  • 180 מ"ל מים פושרים
  • 7 גרם שמרים טריים
  • הבצק המקדים שהכנו מראש
  • 2 כפיות מלח

שלבי הכנה

  1. הכנת הפוליש, 12 שעות מראש: בקערה מערבלים את מצרכי הפוליש עם מטרפת יד, עד לקבלת בלילה סמיכה וחלקה
  2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד ל-12 שעות בטמפרטורת החדר
  3. הכנת הלחם: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבלים את חומרי הבצק ללא המלח במשך 6-7 דקות במהירות איטית, עד לקבלת בצק חלק, שנפרד מהדפנות
  4. מוסיפים את הפוליש והמלח ולשים במהירות בינונית 6 דקות נוספות, עד לקבלת בצק חלק
  5. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, ומעבדים מעט בידיים
  6. מעבירים את הבצק לקערה משומנת. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד 20 דקות או עד שהבצק יתחיל לתפוח
  7. מוציאים את הבצק למשטח מקומח, יוצרים ממנו כיכר ומעבירים לתבנית אפייה מקומחת
  1. מכסים את הכיכר בצק שבתבנית במגבת לחה או ניילון נצמד ומתפיחים במשך כשעה, או עד שהכיכר מכפילה את נפחה
  2. ½ שעה לפני האפייה מחממים תנור ל-250 מעלות
  3. מקמחים את פני כיכר הבצק וחורצים כמה חריצים בעזרת סכין חד
  4. מכניסים לתנור, מתיזים מעט מים על הדפנות כדי ליצור אדים בתוך התנור
  5. מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים כ-50 דקות, עד לקבלת גוון זהוב-שחום
  6. הופכים את הלחם ונוקשים בתחתית הלחם. אמורים לקבל צליל חלול. אם הצליל כבוי-אטום, מחזירים את הלחם לתנור למספר דקות נוספות
  7. מניחים ללחם להתקרר לחלוטין לפני הפריסה כי לחם שנפרס כשהוא חם עלול להתקבל בצקי ויתייבש מהר

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *