כופתאות בצורת פסטה עם גבינה ובצל שמגיעות מהרי פינצגאו Pinzgau שבחבל זלצבורג, אוסטריה ||| דומה לביצייה מבולבלת אבל עשירה בטעמים וחריפות קלה ||| מומלץ להכינה במחבת ברזל ולהגיש את המחבת לשולחן הארוחה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 250 גרם קמח
- 2 ביצים XL
- 125 מ"ל מים
- 125 מ"ל חלב
- 30 גרם חמאה או 20 מ"ל שמן זית
- 100 גרם בצל חתוך לקוביות דקות
- 150 מ"ל מרק ירקות צח
- 200 גרם גבינה צפתית או צ'רקסית (באוסטריה משתמשים בגבינת Biakaas)
להגשה
- 20 מ"ל שמן זית
- 100 גרם בצל פרוס לרצועות דקות
- 1 חופן עירית
- מלח
אופן הכנה
- בקערה, מערבבים במהירות את הקמח, ביצים, חלב, מים וקצת מלח בעזרת כף בישול לקבלת בצק חלק ואחיד
- נותנים לבצק לנוח כמה דקות
- מגרדים את הבצק דרך מסננת גסה או דרך פומפיה מוחזקת הפוך, כשהבצק נופל לסיר עם מים רותחים ומלח
- מרתיחים קצרות עד שהנוקרל (Nocken = כופתאות קטנטנות) צפות אל פני המים
- במחבת ברזל מחממים את שמן הזית
- מטגנים את הבצל החתוך לקוביות
- מוסיפים את הנוקרל למחבת ומזלפים את מרק הירקות
- חותכים דק את הגבינה, מוסיפים למחבת ומשחימים היטב
- במחבת אחרת מטגנים בשמן זית את פרוסות הבצל
- מפזרים על מנה את פרוסות הבצק המטוגנות, והרבה עירית טרייה
הגשה
מגישים את הקאסנוקן Kasnockn מיד במחבת – רצוי לצד סלט ירוק
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit