שלוש הכופתאות המתוקות הידועות בשם זלצבורגר נוקארל הן כנראה הקינוח הפופולרי ביותר בזלצבורג Salzburg אוסטריה ||| סופלה soufflé חלבון ביצה טרופה שחייבים לאכול מיד עם הכנתם ||| קינוח חגיגי לכל חג וביחוד לחג האהבה ולנטיין ||| שלוש גבעות שמסמלות את קו הרקיע של הרי האלפים בזלצבורג או זוג אוהבים וקשר האהבה שביניהם ||| בנוסף, אל תשכחו את גשר מנעולי האהבה שעל נהר הזלצך Salzach במרכז זלצבורג ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (3 נוקארל גדולים)
- 7 חלבוני ביצים
- 100 גרם סוכר
- 2 חלמוני ביצים
- 20 גרם קמח עוגה
- 1 כף סוכר וניל
לציפוי
- חמאה
לזילוף
להגשה
- ריבת תות שדה או מה שאוהבים
אופן הכנה
- בקערה, מקציפים את החלבונים לקצף יציב
- מערבבים פנימה את הסוכר תוך כדי ערבוב
- מוסיפים גם סוכר וניל ואת החלמונים ומערבבים
- מקפלים פנימה בזהירות את הקמח
- מפעילים תנור ל- 220 מעלות
- משמנים קערת זכוכית חסינת אש פיירקס או דומה
- ממלאים את המסה בקערה המשומנת תוך שיוצרים נוקרל בצורת פירמידה משולשת
- אופים בתנור במשך 9 דקות
- מפזרים מעל אבקת סוכר
- מגישים מיד לצד רוטב וניל, שוקולד חם או ריבה אדומה כמו תות, פובידל או מה שאוהבים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit