ממתק בצק הדומה לדונטס או אולי סוג של סופגנייה ||| מתכון של חוות בלב הרי האלפים האוסטריים כמו חוות Gainschnigg-Alm ||| העיקר הוא רוטב פירות היער המקוממים של הטירול Granggn Souce אבל אנחנו נסתפק בריבת אוכמניות או דובדבנים או תותים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6-7 מנות)
- 1 ק"ג קמח
- 50 גרם שמרים
- ½ ליטר חלב בטמפרטורת חדר
- 5 ביצים XL בטמפרטורת חדר
- 150 גרם חמאה מומסת
- 1 כף סוכר
- קורט מלח
- 1 כף רום כהה
לטיגון
- חמאה
אופן הכנה
- בקערה גדולה מכניסים את הקמח ויוצרים גומה בערמת הקמח
- בקערה קטנה נפרדת מערבבים את החלב, סוכר ושמרים לקבלת בלילה אחידה
- יוצקים את בלילת השמרים לגומה שבקמח תוך שמערבבים בזהירות ומוודאים ששולי הקמח נשארים ללא שינוי
- מכסים את הקערה ונותנים לבלילה שבתוך הקמח לנוח 15 דקות. טיפ: צריכים לראות בועות וזה סימן טוב שהשמרים פעילים
- מערבבים פנימה את שאר המצרכים ומעבדים תוך 5 דקות לבצק חלק ורך. הבצק מוכן כשהוא מתחיל ליצור בועות ונפרד בקלות מדפנות הקערה
- מכסים שוב את הקערה עם הבצק במגבת ונותנים לו לנוח בטמפרטורת החדר למשך 45 דקות, עד הכפלת הנפח
- מוציאים את הבצק התפוח מהקערה ומחלקים אותו ל- 6-7 כדורי בצק
- מניחים את כדורי הבצק על תבנית ומכסים במגבת
- עיצוב הדונאט: יוצרים כדור רחב ופחוס עם גומה עמוקה במרכזו ומניחים חזרה בתבנית
- נותנים לדונאטס שנוצרו לנוח שוב עד שהן מכפילות את נפחן
- מחממים מחבת גדולה ועמוקה עם חמאה בעומק כ- 3 ס"מ לטמפרטורה של 160 מעלות. טיפ: לבדיקת החום הכניסו את קצה כף העץ לתוך החמאה. אם רואים בועות מסביב לשולי הכף אפשר להתחיל לטגן
- הופכים את הדונאטס אחת אחת ונותנים להן לצלול לתוך החמאה הבהירה כשהשקע הפוך
- מטגנים את הדונאטס ויוצקים מעט חמאה חמה עם כף העץ, על החלק העליון הגלוי. השוליים של הסופגניות צריכים לעלות במהירות
- הופכים הדונאטס ברגע שקיבלו צבע חום פריך ויפה ומניחים על נייר סופג
- מניחים להן להתקרר. מפזרים מעל אבקת סוכר. מגישים עם ריבת פירות יער גראנגן או מה שאוהבים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit