חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: דונאטס רוטב פירות יער גרנגן Granggn

ממתק בצק הדומה לדונטס או אולי סוג של סופגנייה ||| מתכון של חוות בלב הרי האלפים האוסטריים כמו חוות Gainschnigg-Alm ||| העיקר הוא רוטב פירות היער המקוממים של הטירול Granggn Souce אבל אנחנו נסתפק בריבת אוכמניות או דובדבנים או תותים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

דונאטס רוטב פירות יער גרנגן (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (6-7 מנות)

לטיגון

  • חמאה

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה מכניסים את הקמח ויוצרים גומה בערמת הקמח
  2. בקערה קטנה נפרדת מערבבים את החלב, סוכר ושמרים לקבלת בלילה אחידה
  3. יוצקים את בלילת השמרים לגומה שבקמח תוך שמערבבים בזהירות ומוודאים ששולי הקמח נשארים ללא שינוי
  4. מכסים את הקערה ונותנים לבלילה שבתוך הקמח לנוח 15 דקות. טיפ: צריכים לראות בועות וזה סימן טוב שהשמרים פעילים
  5. מערבבים פנימה את שאר המצרכים ומעבדים תוך 5 דקות לבצק חלק ורך. הבצק מוכן כשהוא מתחיל ליצור בועות ונפרד בקלות מדפנות הקערה
  6. מכסים שוב את הקערה עם הבצק במגבת ונותנים לו לנוח בטמפרטורת החדר למשך 45 דקות, עד הכפלת הנפח
  7. מוציאים את הבצק התפוח מהקערה ומחלקים אותו ל- 6-7 כדורי בצק
  8. מניחים את כדורי הבצק על תבנית ומכסים במגבת
  9. עיצוב הדונאט: יוצרים כדור רחב ופחוס עם גומה עמוקה במרכזו ומניחים חזרה בתבנית
  10. נותנים לדונאטס שנוצרו לנוח שוב עד שהן מכפילות את נפחן
  11. מחממים מחבת גדולה ועמוקה עם חמאה בעומק כ- 3 ס"מ לטמפרטורה של 160 מעלות. טיפ: לבדיקת החום הכניסו את קצה כף העץ לתוך החמאה. אם רואים בועות מסביב לשולי הכף אפשר להתחיל לטגן
  12. הופכים את הדונאטס אחת אחת ונותנים להן לצלול לתוך החמאה הבהירה כשהשקע הפוך
  13. מטגנים את הדונאטס ויוצקים מעט חמאה חמה עם כף העץ, על החלק העליון הגלוי. השוליים של הסופגניות צריכים לעלות במהירות
  14. הופכים הדונאטס ברגע שקיבלו צבע חום פריך ויפה ומניחים על נייר סופג
  15. מניחים להן להתקרר. מפזרים מעל אבקת סוכר. מגישים עם ריבת פירות יער גראנגן או מה שאוהבים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *