חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פאי לימון ללא אפייה

פאי לימון ללא אפייה הוא קינוח מענג המציע את הטעם החריף והמרענן של הלימון ללא צורך באפייה ||| המילוי הוא כוכב ההצגה בפאי לימון הפעם ||| הפאי תצונן במקרר למשך מספר שעות או לילה עד שהיא מתייצבת לחלוטין ||| לאחר שהפאי התייצבה והתקררה, היא מוכנה להגשה בפרוסות ומגישים אותן קר לקינוח מרענן ומשביע ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

טארט לימון (צילום דניאלה שטרן)

מצרכים

לקלתית

  • 250 גרם גרנולה
  • ½ כפית מלח
  •  70גרם חמאה (או מרגרינה) מומסת

למלית

  • 40 גרם סירופ אגבה
  • 60 גרם מיץ לימון
  • 2 גרם אגר אגר Agar-Agar
  • קורט אבקת וניל
  • 1 לימון – גרידת הקליפה

להגשה

אופן הכנה

  1. במְעַבד מזון, מרסקים את הגרנולה
  2. מוסיפים לגרנולה את החמאה (או מרגרינה) ומלח ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה
  3. יוצקים את התערובת לתבנית פאי 20 ס"מ
  4. מיישרים ומהדקים היטב את התערובת לתחתית התבנית
  5. בסיר, מערבבים את כל מצרכי המלית למעט מיץ הלימון ומביאים לרתיחה במשך כמה דקות, תוך כדי ערבוב
  6. מסירים מהכיריים ומוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים לאחידות
  7. יוצקים את המלית מעל תחתית הגרנולה ומוודאים שהיא מכסה את תחתית הגרנולה בשכבה אחידה
  8. מקררים במשך לילה
  9. להגשה, מעטרים בפירות שאוהבים כמו תות-שדה, פטל, אוכמניות, אננס ועוד

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *