חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון עם טעם של בית: עוגיות אלפחורס של רומי גונן

אין דבר שמתאר בית ומשפחה יותר מאוכל וכל אחד מהישראלים הנמצאים בשבי חמאס הוא עולם שלם, עם משפחה וחברים שמחכים להם עם חוויות וחלומות, והעוגייה שהם הכי אוהבים ||| הצטרפו לפרויקט טעם של בית Tastes Like Home ושלבו את הסיפורים והעוגיות האהובות עליהם ביחד עם התפילה לשובם במהרה במשלוחי המנות שלכם ||| הפיצו את מי שהם בצורה הכי אישית שיש ועזרו למשפחות במאבק למען החזרת רומי גונן ||| כל המתכונים והסיפורים נמצאים באתר טעם של בית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

אלפחורס עם ריבת חלב (צילום פייסבוק)

מצרכים

למילוי

לציפוי

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות. מרפדים ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
  2. בקערת  מְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו גיטרה, מערבבים את הסוכר וחמאה עד שמתקבל בלילה אחידה
  3. מנפים לקערה יבשה את הקמח, אבקת אפיה וקורנפלור ומערבבים לאחידות
  4. מוסיפים לבלילה שבמיקסר את החלמונים והביצה ותוך כדי ערבוב מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח
  5. מוסיפים את הברנדי וגרידת קליפת הלימון ומערבבים לקבלת בצק אחיד
  6. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לקבלת עלה בצק בעובי 1/2 ס"מ
  7. חותכים את הבצק לעיגולים בקוטר 3-4 ס"מ ומניחים אותם בתבנית המרופדת
  8. אופים כ- 12 דקות עד שהעוגיות מתייבשות ומצננים אותן
  9. מורחים על מחצית מהעוגיות שכבת ריבת חלב ויוצרים סנדוויץ'
  10. מגלגלים את העוגיות הממולאות בצלוחית עם שבבי קוקוס

המתכון באדיבות המשפחה בקישור…

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *