חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: לחמניית פסחא Osterzopf

מתכון חגיגי מהמטבח האוסטרי לחלה שאפשר לעשות גם מאותו בצק צורת בייגל או לחמניות ||| צמת הפסחא המסורתית שבכל בית נוהגים לאכול בפסחא וגם בימים חגיגיים אחרים ||| חלה עם מתיקות קלה שאפשר לתגבר עם גבישי סוכר מעל הכל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לחם פסחא אוסטרי (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (כיכר אחת)

לבצק

להברשה

לפיזור

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים את החלב הפושר, ביצה, קמח, סוכר, מלח, שמרים וחמאה ליצירת בצק חלק
  2. מכסים את הבצק במגבת לחה ונותנים לו לנוח כ- 30 דקות
  3. מחלקים את הבצק ל- 4 כדורים שווים בגודלם ובמשקלם
  4. יוצרים מכל כדור, גליל בצק בעובי 2 ס"מ לערך
  5. קולים את 4 בגלילים לצמה
  6. מברישים את הצמה בבלילת חלב וביצה
  7. מפזרים סוכר מגורען או שקדים קצוצים
  8. מחממים תנור ל- 170 מעלות
  9. אופים כ- 25 דקות
  10. מכניסים קערת מים לתנור לקבלת אדים ואופים עד השחמה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *