מתכון חגיגי מהמטבח האוסטרי לחלה שאפשר לעשות גם מאותו בצק צורת בייגל או לחמניות ||| צמת הפסחא המסורתית שבכל בית נוהגים לאכול בפסחא וגם בימים חגיגיים אחרים ||| חלה עם מתיקות קלה שאפשר לתגבר עם גבישי סוכר מעל הכל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (כיכר אחת)
לבצק
- 170 גרם חלב פושר
- 1 ביצה XL
- 375 גרם קמח חיטה
- 60 גרם סוכר
- 5 גרם מלח
- 15 גרם שמרים טריים
- 50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
להברשה
לפיזור
אופן הכנה
- בקערה מערבבים את החלב הפושר, ביצה, קמח, סוכר, מלח, שמרים וחמאה ליצירת בצק חלק
- מכסים את הבצק במגבת לחה ונותנים לו לנוח כ- 30 דקות
- מחלקים את הבצק ל- 4 כדורים שווים בגודלם ובמשקלם
- יוצרים מכל כדור, גליל בצק בעובי 2 ס"מ לערך
- קולים את 4 בגלילים לצמה
- מברישים את הצמה בבלילת חלב וביצה
- מפזרים סוכר מגורען או שקדים קצוצים
- מחממים תנור ל- 170 מעלות
- אופים כ- 25 דקות
- מכניסים קערת מים לתנור לקבלת אדים ואופים עד השחמה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit