לחובבי החלות המתכון הסודי של ויז'ניץ ||| חלה שהפכה לטרנד תל אביב אחרי שנים שבהם זה היה חווית יום חמישי שהיתה מוכרת לפודיס בלבד ||| חלה שנגמרת הכי מהר ואוכלים אותה בלי כלום או עם חמאה או טובלים בשמן זית ||| אם נשארה חלה לארוחת שבת או חג, אז אין כמו חלת ויז'ניץ עם חריימה או גפילטע פיש ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1 ק"ג קמח
- 1/2 ליטר מים
- 135 גרם סוכר
- 15 גרם מלח
- 30 גרם שמרים
- 30 גרם מרגרינה (שדרוג: במקום מרגרינה פרווה, תשתמשו בחמאה או 20 גרם שמן זית עדין***)
- 10 גרם משפר אפייה
אופן הכנה
- בקערת מיקסר מערבבים את כל המצרכים
- מעבירים הבצק לתפיחה
- שוקלים את הבצק התפוח ומחלקים למספר המנות שרוצים (חלות או לחמניות)
- מכסים עם מגבת לחה ומתפיחים שנית
- מחלקים כל מנת בצק ל- 3-5 רצועות שוות (לפי סוג הקליעה שאוהבים)
- קולעים את הצמות לחלה או לחמנייה
- מעבירים לתפיחה שלישית במקום לח
- מפזרים שומשום על החלה
- מחממים תנור ל־180 מעלות
- אופים כחצי שעה עד השחמה
טיפ: החלה לא מושהית בקירור, וההתפחה טבעית ולחה מאוד
*** לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית בכמות של 2/3 – 3/4 מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו פחות שומן והשומן שתאכלו יהיה בריא יותר, כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים ארבקינה (ללא מרירות או חריפות, ארומה אפיינית לזיתים), קורינייקי (עשבוני, חריף אבל ללא מרירות), לצ'ינו (עדין, רענן, מעט מתקתק, וללא חריפות או מרירות), ופיקואל (עדין ופירותי, ארומת הדרים ורמיזות של שקד). נסו ולא תצטערו.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון