פוקצ'ה מתוקה היא וריאציה ייחודית ומפתיעה של הלחם האיטלקי הקלאסי ||| במקום השימוש הרגיל בשמן זית, עשבי תיבול ומלח גס – כאן הולכים על קו מתוק ועדין יותר ||| הבצק נותר רך, אוורירי ובעל גמישות שמזכירה את המקור המלוח, אבל מקבל תוספות כמו דבש או סירופ מייפל לזיגוג, פירות טריים או מיובשים – תאנים, ענבים, תפוח-עץ או מִשְׁמֵשׁ, אגוזים כמו אגוזי לוז, פקאן או שקדים ולפעמים אפילו שוקולד מריר או שוקולד לבן ||| הפוקצ'ה המתוקה נאפית עד שהיא מקבלת צבע זהוב עמוק, כשמעליה נמסות התוספות ומשתלבות עם הבצק החם ||| מאפה שנמצא בדיוק על הגבול בין קינוח ללחם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2 יחידות)
קרם פטיסייר
- 250 מ"ל חלב
- 65 גרם סוכר ו/או סוכר וניל
- 3 חלמוני ביצים L
- 25 גרם קמח תירס
- 25 גרם חמאה
שטרויזל
- 50 גרם חמאה
- 50 גרם סוכר חום דמררה
- ¼ כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 90 גרם קמח
בננות מקורמלות
סירופ מי סוכר
לבצק
תוספת
- ¼ כוס שוקולד צ'יפס
שלבי הכנה
- הכנת קרם פטיסייר: בסיר מביאים לרתיחה 200 מ"ל חלב, סוכר/סוכר וניל
- במקביל, בקערה מערבבים חלמונים עם קמח תירס (קורנפלור) ו-50 מ"ל חלב שנותר ומסננים
- כשהחלב רותח מעבידים ⅓ ממנו אל קערת החלמונים תוך כדי ערבוב
- מחזירים את בלילת הביצים לסיר תוך ערבוב עם מטרפה, על להבה נמוכה, עד שמתקבל קרם אחיד וסמיך
- מסירים מהכיריים, מעבירים למְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו גיטרה, מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהקרם מתקרר לטמפרטורת החדר
- הכנת שטרויזל: במְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו גיטרה שמים חמאה וסוכר חום ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים וניל ומלח, ואז בבת אחת את הקמח ומעבירים את המיקסר למהירות נמוכה ומערבבים עד לקבלת בצק במרקם פירורים
- הכנת בננות מקורמלות: מחממים סיר ומפזרים סוכר בתחתית הסיר
- מערבבים עם כף עץ עד שכל הסוכר נמס והופך לקרמל
- מוסיפים מיץ תפוזים ובננות, מערבבים בעדינות כדקה ומכבים את הלהבה
- הכנת סירופ מי סוכר: בסיר מביאים לרתיחה מים, סוכר ופלח לימון, מבשלים תוך כדי רתיחה כדקה ומכבים את הלהבה
- הכנת הבצק: מפוררים את השמרים לתוך 150 מ"ל מים פושרים
- מוסיפים 1 כף קמח ו-½ כפית סוכר ומערבבים
- נותנים לבצק לנוח 20-15 דקות, עד שמתחילות להיווצר בועות ונוצרת שכבה חוסמת על פני הנוזלים
- במְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו לישה שמים את שאר כמות המים ואת השמן
- בקערה יבשה נפרדת מערבבים קמח, סוכר ומלח
- מוסיפים את התערובת היבשה לקערת המיקסר
- מוסיפים לקערת המקסר תוך בחישה איטית את בלילת השמרים ולשים במהירות נמוכה במשך 8-7 דקות. הערה: הבצק צריך להיות דליל, ואין צורך להוסיף קמח
- מכבים את המיקסר ונותנים לבצק לנוח 20-15 דקות
- אחרי המנוחה, לשים את הבצק לישה חוזרת קצרה (כמה שניות) במהירות בינונית
- מחממים תנור ל-200 מעלות
- מחלקים את הבצק ל-2 מנות ומותחים כל חלק לצורה מוארכת (אובלית) של פוקאצ'ה
- בעזרת מברשת מורחים את שולי הפוקאצ'ה בשמן זית, ובמרכזה מורחים את קרם הפטיסייר שהכנו מראש (שלבים 1-5)
- מפזרים מעל את הבננות המקורמלות, שוקולד צ'יפס ופירורי שטרויזל
- אופים כ-12 דקות. מוציאים מהתנור ומטפטפים על הכול סירופ מי סוכר
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…