מתכון: פוקצ'ה מתוקה

פוקצ'ה מתוקה היא וריאציה ייחודית ומפתיעה של הלחם האיטלקי הקלאסי ||| במקום השימוש הרגיל בשמן זית, עשבי תיבול ומלח גס – כאן הולכים על קו מתוק ועדין יותר ||| הבצק נותר רך, אוורירי ובעל גמישות שמזכירה את המקור המלוח, אבל מקבל תוספות כמו דבש או סירופ מייפל לזיגוג, פירות טריים או מיובשים – תאנים, ענבים, תפוח-עץ או מִשְׁמֵשׁ, אגוזים כמו אגוזי לוז, פקאן או שקדים ולפעמים אפילו שוקולד מריר או שוקולד לבן ||| הפוקצ'ה המתוקה נאפית עד שהיא מקבלת צבע זהוב עמוק, כשמעליה נמסות התוספות ומשתלבות עם הבצק החם ||| מאפה שנמצא בדיוק על הגבול בין קינוח ללחם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

אילוסטרציה ChatGPT ע"י דני בר

מצרכים (2 יחידות)

קרם פטיסייר

שטרויזל

בננות מקורמלות

  • 100 גרם סוכר
  • 3 כפות מיץ תפוזים
  • 3 בננות חתוכות לפרוסות

סירופ מי סוכר

לבצק

תוספת

שלבי הכנה

  1. הכנת קרם פטיסייר: בסיר מביאים לרתיחה 200 מ"ל חלב, סוכר/סוכר וניל
  2. במקביל, בקערה מערבבים חלמונים עם קמח תירס (קורנפלור) ו-50 מ"ל חלב שנותר ומסננים
  3. כשהחלב רותח מעבידים ⅓ ממנו אל קערת החלמונים תוך כדי ערבוב
  4. מחזירים את בלילת הביצים לסיר תוך ערבוב עם מטרפה, על להבה נמוכה, עד שמתקבל קרם אחיד וסמיך
  5. מסירים מהכיריים, מעבירים למְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו גיטרה, מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהקרם מתקרר לטמפרטורת החדר
  6. הכנת שטרויזל: במְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו גיטרה שמים חמאה וסוכר חום ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
  7. מוסיפים וניל ומלח, ואז בבת אחת את הקמח ומעבירים את המיקסר למהירות נמוכה ומערבבים עד לקבלת בצק במרקם פירורים
  8. הכנת בננות מקורמלות: מחממים סיר ומפזרים סוכר בתחתית הסיר
  9. מערבבים עם כף עץ עד שכל הסוכר נמס והופך לקרמל
  10. מוסיפים מיץ תפוזים ובננות, מערבבים בעדינות כדקה ומכבים את הלהבה
  11. הכנת סירופ מי סוכר: בסיר מביאים לרתיחה מים, סוכר ופלח לימון, מבשלים תוך כדי רתיחה כדקה ומכבים את הלהבה
  12. הכנת הבצק: מפוררים את השמרים לתוך 150 מ"ל מים פושרים
  13. מוסיפים 1 כף קמח ו-½ כפית סוכר ומערבבים
  14. נותנים לבצק לנוח 20-15 דקות, עד שמתחילות להיווצר בועות ונוצרת שכבה חוסמת על פני הנוזלים
  15. במְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו לישה שמים את שאר כמות המים ואת השמן
  16. בקערה יבשה נפרדת מערבבים קמח, סוכר ומלח
  17. מוסיפים את התערובת היבשה לקערת המיקסר
  18. מוסיפים לקערת המקסר תוך בחישה איטית את בלילת השמרים ולשים במהירות נמוכה במשך 8-7 דקות. הערה: הבצק צריך להיות דליל, ואין צורך להוסיף קמח
  19. מכבים את המיקסר ונותנים לבצק לנוח 20-15 דקות
  20. אחרי המנוחה, לשים את הבצק לישה חוזרת קצרה (כמה שניות) במהירות בינונית
  21. מחממים תנור ל-200 מעלות
  22. מחלקים את הבצק ל-2 מנות ומותחים כל חלק לצורה מוארכת (אובלית) של פוקאצ'ה
  23. בעזרת מברשת מורחים את שולי הפוקאצ'ה בשמן זית, ובמרכזה מורחים את קרם הפטיסייר שהכנו מראש (שלבים 1-5)
  24. מפזרים מעל את הבננות המקורמלות, שוקולד צ'יפס ופירורי שטרויזל
  25. אופים כ-12 דקות. מוציאים מהתנור ומטפטפים על הכול סירופ מי סוכר

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *