מתכון: פילה סלמון ברוטב שזיפים אסיאתי

מנה שמצליחה לשלב בין עידון מערבי לנועזות מזרחית ||| מדובר במנה עשירה בטעמים – גם חמוצה, גם מתקתקה, גם מלוחה – עם ניחוחות עמוקים של תבלינים ורוטב כהה ומבריק שעוטף את הדג ||| הסלמון עצמו נצרב או נצלה בעדינות עד שהחלק החיצוני שלו מתקרמל מעט, בעוד הפנים שומר על עסיסיות ||| רוטב השזיפים מבוסס בדרך כלל על מחית שזיפים כהים, סויה, ג'ינג'ר, מעט שום, אולי גם מירין או רוטב דגים – תערובת שיוצרת גלייז עשיר וסמיך, כמעט לכה מבריקה שמתלבשת על הסלמון באופן מושלם ||| לעיתים מוסיפים טוויסט עם צ'ילי חריף לקונטרה או שומשום קלוי לסיום ||| המנה מוגשת לרוב לצד אורז מאודה או אטריות דקיקות, והיא חגיגה של טעמים ומרקמים – רכה, עסיסית, מתובלת ומפתיעה בכל ביס ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פילה סלמון בתנור מתובל בתערובת לתיבול דג מבושל (צילום Pixabay)

מצרכים (4 מנות)

למשרה

לאטריות סובה

להגשה

שלבי הכנה

  1. הכנת הדגים: בקערה גדולה מערבבים את מצרכי המשרה לקבלת בלילה אחידה
  2. משרים במשרה את הדגים למשך 4-12 שעות במקרר
  3. הכנת האטריות: בסיר עם מים רותחים מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן
  4. מחממים ווק עם שמן שומשום. מוסיפים את השום, ג'ינג'ר, מחית צ'ילי ובצל ירוק ומקפיצים במשך 1-2 דקות עד שעולה ניחוח
  5. מוסיפים את השעועית ואדממה, ומקפיצים 2 דקות נוספות לריכוך ראשוני
  6. מוסיפים את האטריות ומתבלים בסויה וברוטב שזיפים. מקפיצים 1-2 דקות, טועמים ומתקנים תיבול לפני ההגשה
  7. הכנת הדגים: במקביל מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן ומטגנים את נתחי הסלמון 3-2 דקות מכל צד עד לדרגת עשייה מידיום

הגשה

מגישים את הדג עם שומשום קלוי ועליו פרוסות צ'ילי ומיקרו בזיליקום, לצד האטריות

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *