סלט טאבולה כבר כיכב אצלנו כאן ||| זהו סלט מרענן ומשודרג במיוחד לכל יום, שמככבים בו שניים משבעת המינים – רימון ותמר ||| סלט קליל וטעים שמתאים לאווירה חגיגית וישתלב נהדר בכל ארוחה משפחתית ||| שילוב מנצח של טעמים וצבעים, המשלב בין רעננות הטאבולה למתיקות הרימונים והתמרים ||| הבסיס לסלט הוא בורגול, דגן מלא וטעים, המעניק לסלט מרקם נעים ומזין שאליו מצטרפים עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה, נענע ו/או כוסברה, המעניקים לסלט ארומה רעננה וטעם עשיר ||| גרגירי הרימון האדומים והמתוקים מוסיפים לסלט צבע, מתיקות וקראנץ' נעים, בעוד שהתמרים המגולענים והקצוצים מוסיפים לסלט מתיקות טבעית ומרקם לעיס ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לטבולה
- 1 כוס בורגול (רִיפוֹת) דק
- ½ כוס מים רותחים
- ½ כוס פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצה דק
- ¼ כוס נענע קצוצה דק
- ½ כוס בצל ירוק קצוץ דק
- ½ כוס גרגרי רימון
- ¼ כוס תמרים מגולענים קצוצים
לתיבול
- ¼ כוס שמן זית
- ½ לימון – מיץ סחוט
- ½ כפית מלח
- ¼-½ כפית פִּלְפֵּל שחור
להגשה
- 1 כף שברי אגוזי פקאן קלוי
אופן ההכנה:
- הכנת הבורגול: שמים בקערה את הבורגול ויוצקים מעל את המים הרותחים
- מכסים את הקערה ומניחים לבורגול לספוג את המים כ-15 דקות, עד שהוא מתרכך
- מסננים את הבורגול מנוזלים עודפים
- מוסיפים לקערה את כל מצרכי הטבולה ומערבבים
- מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב
- מגישים עם הפקאן הקלוי מעל
- מומלץ להגיש לצד קרקרים
- הערה: אם נשאר, ניתן לשמור במקרר עד יומיים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…