מאפה דובדבנים סטייל קלפוטי צרפתי קליל, משובץ בדובדבנים טריים ||| הכנה לא שגרתית שמעניקה למאפה מרקם תפוח ואוורירי ||| זו גרסה שמוכרת יותר בשוויץ מאשר בצרפת אבל העיקר הטעם ופירות הקיץ ||| ניתן להחליף את הדובדבנים במִשְׁמֵשׁ ותקבלו מאפה לא פחות טעים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית 22X22)
- 720מ"ל חלב
- 140 גרם קמח
- 120 גרם חמאה
- 100 גרם סוכר
- 1 כפית גדושה קִנָּמוֹן
- 4 ביצים L מופרדות
- 3 כוסות דובדבנים מגולענים
שלבי הכנה
- במחבת או סיר בינוניים ממיסים חמאה מעל להבה בינונית
- מוסיפים קמח תוך כדי טריפה מהירה
- מוסיפים חלב בהדרגה ותוך טריפה עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה
- ממשיכים לטרוף את הבלילה מעל להבה בינונית עד שהיא מסמיכה
- מסירים מהלהבה ומצננים מעט עד שהתערובת פושרת
- מוסיפים את חלמוני הביצים, קינמון וחצי מכמות הסוכר ומערבבים להטמעה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית מרובעת 22X22 בעלת שוליים גבוהים ומרפדים בנייר אפייה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים את חלבוני הביצים עם יתר הסוכר וקורט מלח עד לקבלת קצף יציב
- מקפלים את הקצף בעדינות לתערובת החמאה והקמח
- מוסיפים את הדובדבנים ומערבבים מעט
- יוצקים לתבנית ומיישרים את פני התבנית
- אופים 18-20 דקות או עד שפני המאפה מזהיבים
- מגישים חמים לצד כדור גלידת וניל
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…