חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קלפוטי דובדבנים Clafoutis

מאפה דובדבנים סטייל קלפוטי צרפתי קליל, משובץ בדובדבנים טריים ||| הכנה לא שגרתית שמעניקה למאפה מרקם תפוח ואוורירי ||| זו גרסה שמוכרת יותר בשוויץ מאשר בצרפת אבל העיקר הטעם ופירות הקיץ ||| ניתן להחליף את הדובדבנים במִשְׁמֵשׁ ותקבלו מאפה לא פחות טעים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קלאפוטי Clafoutis (צילום ברק מעוז)

מצרכים (תבנית 22X22)

שלבי הכנה

  1. במחבת או סיר בינוניים ממיסים חמאה מעל להבה בינונית
  2. מוסיפים קמח תוך כדי טריפה מהירה
  3. מוסיפים חלב בהדרגה ותוך טריפה עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה
  4. ממשיכים לטרוף את הבלילה מעל להבה בינונית עד שהיא מסמיכה
  5. מסירים מהלהבה ומצננים מעט עד שהתערובת פושרת
  6. מוסיפים את חלמוני הביצים, קינמון וחצי מכמות הסוכר ומערבבים להטמעה
  7. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית מרובעת 22X22 בעלת שוליים גבוהים ומרפדים בנייר אפייה
  8. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים את חלבוני הביצים עם יתר הסוכר וקורט מלח עד לקבלת קצף יציב
  9. מקפלים את הקצף בעדינות לתערובת החמאה והקמח
  10. מוסיפים את הדובדבנים ומערבבים מעט
  11. יוצקים לתבנית ומיישרים את פני התבנית
  12. אופים 18-20 דקות או עד שפני המאפה מזהיבים
  13. מגישים חמים לצד כדור גלידת וניל

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *